ΓΔ: 893.63 -2.10% Τζίρος: 8.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:56:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ σε τουρισμό και ενέργεια ενέκρινε η κυβέρνηση

Επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ, στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, ενέκρινε η κυβέρνηση, μέσω σχετικής διυπουργικής επιτροπής, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε ενέκρινε επενδυτικά σχέδια ύψους 800 εκατ. ευρώ, όπως είπε, αποδεικνύοντας την έμφαση στη στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των επενδύσεων.

Αναλυτικότερα τα σχέδια αφορούν: Τουριστικό κέντρο στον κόλπο της Κισσάμου προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού ιατρικού πολιτιστικού συνεδριακού πόλου στον Ελαιώνα, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους νομούς Σερρών και Βοιωτίας προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ και έργο προϋπολογισμού 214 εκατ. ευρώ συστάδων φωτοβολταϊκών σταθμών σε 12 σημεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Για την εξέλιξη αυτή σας είχε ενημερώσει το Bussiness Daily με σχετικό άρθρο του στο οποίο αναφερόταν ξεκάθαρα η πρόθεση της κυβέρνησης να «ανάψει πράσινο φως», και μάλιστα με διαδικασίες fast track, σε επενδύσεις που περιμένουν να εγκριθούν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Π. Μυλωνάς: 50 δισ. οι επενδύσεις για την ενεργειακή προσαρμογή της Ελλάδας

Οι τομείς στους οποίους θα κατευθυνθούν αυτά τα κεφάλαια, είναι τα πεδία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διανομής, απόδοσης και αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Σκάλκος: Η χρηματοδότηση της ελληνικής Πράσινης Συμφωνίας

Το Ελληνικό Green Deal είναι το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα που αποτελεί τον λεπτομερειακό οδικό χάρτη για την επίτευξη συγκριμένων κλιματικών στόχων, μεσοπρόθεσμα έως το 2030 και με ορίζοντα το 2050.
viomixania-energeia-dei
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα-Γερμανία: Στόχος η ενέργεια και η οικονομία μηδενικών ρύπων

Το ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θα συμβάλει στην κοινή προσπάθεια των δύο χωρών, ενώ ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός τόνισε πως για την Ελλάδα, η Γερμανία λογίζεται παραδοσιακά στρατηγικός επενδυτικός εταίρος.