ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ σε τουρισμό και ενέργεια ενέκρινε η κυβέρνηση

Επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ, στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, ενέκρινε η κυβέρνηση, μέσω σχετικής διυπουργικής επιτροπής, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε ενέκρινε επενδυτικά σχέδια ύψους 800 εκατ. ευρώ, όπως είπε, αποδεικνύοντας την έμφαση στη στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των επενδύσεων.

Αναλυτικότερα τα σχέδια αφορούν: Τουριστικό κέντρο στον κόλπο της Κισσάμου προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού ιατρικού πολιτιστικού συνεδριακού πόλου στον Ελαιώνα, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους νομούς Σερρών και Βοιωτίας προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ και έργο προϋπολογισμού 214 εκατ. ευρώ συστάδων φωτοβολταϊκών σταθμών σε 12 σημεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Για την εξέλιξη αυτή σας είχε ενημερώσει το Bussiness Daily με σχετικό άρθρο του στο οποίο αναφερόταν ξεκάθαρα η πρόθεση της κυβέρνησης να «ανάψει πράσινο φως», και μάλιστα με διαδικασίες fast track, σε επενδύσεις που περιμένουν να εγκριθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρόδος: Σε πολυχώρο αναψυχής θα μετατραπεί το κτίριο της Νέας Αγοράς

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσουν γενικότερα το κέντρο της πόλης και αυτό ακριβώς επιδιώκει ο Δήμος του νησιού που ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αυτήν την επένδυση μόλις ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Έως και 8,5 δισ. ευρώ τα κέρδη από τις νησιωτικές διασυνδέσεις

Στα 4,1 δισ. ευρώ φτάνει το ύψος των επενδύσεων που περιλαμβάνονται στο πλάνο του ΑΔΜΗΕ για την περίοδο 2022-2031, ωστόσο το κόστος αναμένεται να αυξηθεί καθώς γίνεται αναθεώρηση του προϋπολογισμού προς τα πάνω λόγω της ανόδου του κόστους των υλικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνίες 4 δισ. κατά την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου της Σ. Αραβίας

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακάθησε το μεσημέρι σε ιδιωτικό γεύμα εργασίας προς τιμήν του Πρίγκιπα Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, ο οποίος αναχωρεί σήμερα από την Ελλάδα