ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Επενδύσεις 800 εκατ. ευρώ σε τουρισμό και ενέργεια ενέκρινε η κυβέρνηση

Επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ, στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας, ενέκρινε η κυβέρνηση, μέσω σχετικής διυπουργικής επιτροπής, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Επενδύσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ ενέκρινε η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα, η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε ενέκρινε επενδυτικά σχέδια ύψους 800 εκατ. ευρώ, όπως είπε, αποδεικνύοντας την έμφαση στη στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των επενδύσεων.

Αναλυτικότερα τα σχέδια αφορούν: Τουριστικό κέντρο στον κόλπο της Κισσάμου προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού ιατρικού πολιτιστικού συνεδριακού πόλου στον Ελαιώνα, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ, ανάπτυξη 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους νομούς Σερρών και Βοιωτίας προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ και έργο προϋπολογισμού 214 εκατ. ευρώ συστάδων φωτοβολταϊκών σταθμών σε 12 σημεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Για την εξέλιξη αυτή σας είχε ενημερώσει το Bussiness Daily με σχετικό άρθρο του στο οποίο αναφερόταν ξεκάθαρα η πρόθεση της κυβέρνησης να «ανάψει πράσινο φως», και μάλιστα με διαδικασίες fast track, σε επενδύσεις που περιμένουν να εγκριθούν.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Ιδανικός προορισμός η Ελλάδα για επενδύσεις στον τουρισμό

Σημαντικές είναι οι επενδύσεις σε συμπληρωματικούς και συνδεόμενους τομείς, όπως οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού με την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού, υδατοδρομίων και άλλων αντίστοιχων δραστηριοτήτων.
ananeosimes piges energeias-ape-energeia-fotovoltaika-aiolika
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι προκλήσεις για την ενεργειακή μετάβαση έως το 2030

Η υλοποίηση του αγωγού EastMed πρόκειται για έργο «στρατηγικής σημασίας» για την ΕΕ συνολικά και είναι μία βιώσιμη επένδυση που θα καταστήσει την Κύπρο εξαγωγέα ενέργειας μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020.