ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σταθερό το επενδυτικό ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα

Το σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΕ και οι ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συζητηθούν σε webinar του Ελληνογερμανικού Επιμελετηρίου, τη Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Η Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνουν στις 15 Μαρτίου webinar με τίτλο, «Επανεκκίνηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας - Ευκαιρίες για την οικονομία».

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο μετά την διοργάνωση του «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ - Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, μετά από πρωτοβουλία αλλά και συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, 'Ανγκελα Μέρκελ.

Στο webinar θα συμμετάσχουν ο Dr. Volker Treier, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του DIHK και επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου, ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κι η Dr. Corinna Bölhoff, διευθύντρια του τμήματος EC3 - Σχέσεις με τα κράτη μέλη της Ε.Ε., του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Στο επίκεντρο του διαδικτυακού συνεδρίου θα βρεθούν το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ε.Ε. κι οι νέες ευκαιρίες που διανοίγονται συνολικά για την Ευρώπη, αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα. Παράλληλα, το βάρος θα δοθεί και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη στη μετά-covid εποχή κι οι διεθνείς προοπτικές των συνεργειών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων.

Η διοργάνωση της 16ης Μαρτίου γίνεται με «φόντο» την ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού στην Ε.Ε. και τις επενδυτικές ευκαιρίες, που θα δημιουργήσει η διάχυση νέων οικονομικών πόρων στα κράτη μέλη της Ε.Ε. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης.

Με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε ότι «η πρωτόγνωρη πανδημική κρίση, παρά τις ακραίες διαστάσεις, τις οποίες έλαβε και τα προβλήματα που προκάλεσε στην παγκόσμια κοινωνία και οικονομία, δεν στάθηκε ικανή να υποβαθμίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χώρων παρέμειναν ενεργές και, πλέον, με την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών στην Ευρώπη και παγκοσμίως, Ελλάδα και Γερμανία επανατοποθετούνται με στόχο ένα ισχυρότερο διμερές επενδυτικό πλαίσιο συνεργασίας.

Το μήνυμα αυτό, εξάλλου, θα επιδιώξουν να περάσουν το DIHK και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στις 16 Μαρτίου, συνδιοργανώνοντας την εκδήλωση με τίτλο "Επανεκκίνηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας - Ευκαιρίες για την οικονομία"».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurozone, Evrozoni, Germany, Germania, Euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοβουλίες για ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών Ελλάδας και Γερμανίας

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Βασίλειο Γούναρη η νέα διοίκηση αναλαμβάνει έργο σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της γεωπολιτικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 100 εκατ. ευρώ του Ταμείου για τον εκσυγχρονισμό των ΕΠΑΛ - ΙΕΚ

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, του υπουργείου Παιδείας, «παράλληλα δρομολογείται μια ακόμα καινοτομία που θα έρθει σύντομα στη Βουλή για ψήφιση με σκοπό τη δημιουργία campuses στην επαγγελματική εκπαίδευση».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων με τον Βούλγαρο υπ. οικονομικών

Ο Άσεν Βασίλεφ δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον Έλληνα υπουργό Μεταφορών και είναι βέβαιος ότι θα υλοποιηθεί ο οδικός διάδρομος σύνδεσης Βορρά-Νότου από την Αλεξανδρούπολη μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας προς τη Μολδαβία και την Ουκρανία.