ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σταθερό το επενδυτικό ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα

Το σχέδιο ανασυγκρότησης της ΕΕ και οι ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα συζητηθούν σε webinar του Ελληνογερμανικού Επιμελετηρίου, τη Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Η Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνουν στις 15 Μαρτίου webinar με τίτλο, «Επανεκκίνηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας - Ευκαιρίες για την οικονομία».

Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο μετά την διοργάνωση του «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ - Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, μετά από πρωτοβουλία αλλά και συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, 'Ανγκελα Μέρκελ.

Στο webinar θα συμμετάσχουν ο Dr. Volker Treier, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του DIHK και επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου, ο Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κι η Dr. Corinna Bölhoff, διευθύντρια του τμήματος EC3 - Σχέσεις με τα κράτη μέλη της Ε.Ε., του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Στο επίκεντρο του διαδικτυακού συνεδρίου θα βρεθούν το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ε.Ε. κι οι νέες ευκαιρίες που διανοίγονται συνολικά για την Ευρώπη, αλλά και ειδικότερα για την Ελλάδα. Παράλληλα, το βάρος θα δοθεί και στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη στη μετά-covid εποχή κι οι διεθνείς προοπτικές των συνεργειών μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων.

Η διοργάνωση της 16ης Μαρτίου γίνεται με «φόντο» την ευρεία εκστρατεία εμβολιασμού στην Ε.Ε. και τις επενδυτικές ευκαιρίες, που θα δημιουργήσει η διάχυση νέων οικονομικών πόρων στα κράτη μέλη της Ε.Ε. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης.

Με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης, ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, δήλωσε ότι «η πρωτόγνωρη πανδημική κρίση, παρά τις ακραίες διαστάσεις, τις οποίες έλαβε και τα προβλήματα που προκάλεσε στην παγκόσμια κοινωνία και οικονομία, δεν στάθηκε ικανή να υποβαθμίσει το επενδυτικό ενδιαφέρον της Γερμανίας για την Ελλάδα. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, οι οικονομικές σχέσεις των δύο χώρων παρέμειναν ενεργές και, πλέον, με την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών στην Ευρώπη και παγκοσμίως, Ελλάδα και Γερμανία επανατοποθετούνται με στόχο ένα ισχυρότερο διμερές επενδυτικό πλαίσιο συνεργασίας.

Το μήνυμα αυτό, εξάλλου, θα επιδιώξουν να περάσουν το DIHK και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στις 16 Μαρτίου, συνδιοργανώνοντας την εκδήλωση με τίτλο "Επανεκκίνηση της Ελληνογερμανικής συνεργασίας - Ευκαιρίες για την οικονομία"».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικά ΜΜΕ: Στην κορυφή των τουριστικών κρατήσεων η Ελλάδα

Δημοσίευμα φιλοξενείται, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα Die Rheinpfalz, η οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «οικοδεσπότες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο και οι επισκέπτες κάθονται πάνω σε έτοιμες βαλίτσες».
greece-swede
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα - Σουηδία: Η μετάβαση στην πράσινη οικονομία είναι το μέλλον

Μείωση του λιγνίτη και των εκπομπών ρύπων, αποτελεσματική ανακύκλωση και ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του 6ου Ελληνο-Σουηδικού Επιχειρηματικού Συνεδρίου.