ΓΔ: 905.53 -0.29% Τζίρος: 69.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ψηφιακή ημερίδα για τη διαχείριση υδατικών πόρων και λυμάτων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, η ημερίδα αποσκοπεί στην προώθηση τεχνολογίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και στη διμερή συνεργασία μεταξύ εταιρειών και δήμων.

«Ο κλάδος της διαχείρισης υδατικών πόρων και λυμάτων στην Ελλάδα είναι ένας από τους τομείς με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης. Για τα επόμενα χρόνια προβλέπεται σημαντικός αριθμός επενδυτικών σχεδίων. Από αυτά, ορισμένα έργα έχουν ήδη υλοποιηθεί. Στο εγγύς μέλλον, προγραμματίζονται περαιτέρω επενδύσεις για μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στην καταγραφή, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του περιφερειακού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και προβλέπουν διάφορες δράσεις για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής ύδρευσης, την αναβάθμιση, τον έλεγχο της λειτουργίας των υφιστάμενων υποδομών, καθώς και άλλα μέτρα υποστήριξης για την εφαρμογή των οδηγιών».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με αφορμή ότι συνδιοργανώνει με την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ψηφιακή ημερίδα με τίτλο "Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Λυμάτων - Ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας". Η ημερίδα αποσκοπεί στην προώθηση τεχνολογίας και την μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και στη διμερή συνεργασία μεταξύ εταιρειών και δήμων.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι το Νοέμβριο του 2020, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε μια ψηφιακή επιχειρηματική αποστολή γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα από τον τομέα της διαχείρισης νερού και λυμάτων, για λογαριασμό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας. Στο πλαίσιο της αποστολής, όπως αναφέρεται, διοργανώθηκαν, εκτός από μια ψηφιακή ημερίδα με περισσότερους από 100 Έλληνες συμμετέχοντες και μεγάλο αριθμό συναντήσεων Β2Β με δυνητικούς Έλληνες εταίρους συνεργασίας, μια ψηφιακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV), κατά τον οποίο κατέστη σαφές τόσο η ανάγκη των ελληνικών δήμων για βιώσιμες εφαρμογές και τεχνολογίες από τη Γερμανία όσο και το ενδιαφέρον του γερμανικού τομέα για είσοδο στην ελληνική αγορά.

Ως εκ τούτου, φέτος το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο μαζί με την Ελληνογερμανική Συνέλευση διοργανώνουν την Τρίτη 12 Οκτωβρίου την ψηφιακή ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση υδατικών πόρων και λυμάτων - Ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας». Στο σύνολό της η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσιάσεις Γερμανών και Ελλήνων εμπειρογνωμόνων, βέλτιστες πρακτικές, παρουσιάσεις τεχνολογιών και εταιρειών και έναν κύκλο συζητήσεων του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDSN Black Sea), καθώς και τη δυνατότητα συναντήσεων B2B με ελληνικές εταιρείες και συνομιλιών B2G με ελληνικούς δήμους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Forum
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου η υποβολή δηλώσεων εισοδήματος

Δέσμευση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή για τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των φόρων υπογραμμίζει ο υφυπουργός Οικονομικών, Απ. Βεσυρόπουλος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φραγκογιάννης: Εκσυγχρονίζουμε τις υπηρεσίες οικονομικής διπλωματίας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στα οφέλη της τεχνικής βοήθειας που θα λάβει η χώρα μας από τον ολλανδικό οργανισμό RVO. Η σημερινή εκδήλωση, όπως επεσήμανε, σηματοδοτεί την έναρξη αυτής της συνεργασίας.
Thessaloniki_real estate_akinita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρουσίαση τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι τα 8.514 έργα, ύψους 2 δισ. που υλοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια, πέρα από τις δράσεις που αφορούν τον τουρισμό, θα έχουν θετικό αντίκτυπο.