ΓΔ: 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:54:04
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
Φωτο: Υπ. Υγείας

Γεωργιάδης: Πλήρης απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης στην Υγεία έως το 2026

Στόχο την πλήρη απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης έως τον Ιούνιο του 2026 έθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, κάνοντας λόγο για εκτεταμένες παρεμβάσεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας.

Στόχο την πλήρη απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης έως τις 30 Ιουνίου 2026 έθεσε το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η απορρόφηση των κονδυλίων εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, καθώς για το 2025 τα κονδύλια φτάνουν τα 614 εκατ. ευρώ, ενώ το 2024 ανήλθαν σε 370 εκατ. ευρώ.

Όπως υπογράμμισε, έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού σε 80 από τα 127 νοσοκομεία της χώρας, αλλάζοντας σημαντικά την εικόνα τους.

 Επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διπλασίασε τον προϋπολογισμό για την υγεία, καθώς από 4 δισ. ευρώ το 2019, το σχετικό κονδύλι για το 2026 αγγίζει πλέον τα 8 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμύνταιου, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως ολοκληρώνεται η μελέτη για την εξέλιξή του σε Κέντρο Αποκατάστασης και Φροντίδας στη βόρεια Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι ο δημόσιος χαρακτήρας της δομής διατηρείται στο 100%.

 Τόνισε ότι στόχος είναι η πλήρης αξιοποίηση του συγκροτήματος προς όφελος της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο υπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη να συμμετάσχει σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για πιθανές αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής, διευκρινίζοντας ότι οποιεσδήποτε αλλαγές απαιτούν χρόνο προσαρμογής.

Ο προϋπολογισμός για την ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου ανήλθε σε 1,5 εκατ. ευρώ, με τον κ. Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει τη δομή ως ένα από τα «στολίδια» της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου ολοκληρώνονται σύντομα οι εργασίες στη νέα πτέρυγα, με συνολική επένδυση περίπου 54 εκατ. ευρώ, ποσό που, όπως τόνισε, δεν έχει διατεθεί ούτε σε μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης, οι βουλευτές Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου και Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος, καθώς και ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης.

Σε μικρή απόσταση από το Κέντρο Υγείας, αγρότες είχαν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Στο 4,07/5 η ικανοποίηση ασθενών του ΕΣΥ από τη νοσηλεία τους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι η ικανοποίηση ασθενών του ΕΣΥ διαμορφώνεται στο 4,07/5, με υψηλές αξιολογήσεις για γιατρούς και εξοπλισμό, αλλά χαμηλότερες για νοσηλευτικό προσωπικό και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων.
Γεωργιάδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Ενισχύουμε τη δημόσια υγεία σε Χίο και Ψαρά με νέα έργα

Νέες υποδομές υγείας εγκαινίασε στη Χίο και τα Ψαρά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας προσλήψεις, έργα μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και δράσεις για την ενίσχυση των νησιών.