ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Greek Fintech Hub: Πρώτη διεθνής εκδήλωση με 4 ευρωπαϊκές τράπεζες

Η Εθνική Τράπεζα θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση μαζί με τις ΒΒVA από την Ισπανία, τη Sella και την Intesa από την Ιταλία. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση της σχέσης των τραπεζών.

Το Greek Fintech Hub σας προσκαλεί στην πρώτη διεθνής διαδικτυακή εκδήλωση του Greek Fintech Hub με θέμα Leading Innovation in Financial Services.

Θα λάβει χώρα την Πέμπτη 17 Ιουνίου στις 17:00. Για την εγγραφή σας ακολουθήστε το link https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_xnjvG2Z8TmuMiUrgKfNu4Q

Συμμετέχουν 4 ευρωπαϊκές τράπεζες με ενεργή παρουσία στις χρηματοδοτήσεις καινοτομίας: η Εθνική Τράπεζα, η ΒΒVA από την Ισπανία, η Sella και η Intesa από την Ιταλία.

Η συζήτηση αφορά τα παρακάτω ζητήματα: Τον ρόλο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στα τοπικά οικοσυστήματα καινοτομίας και στο Fintech, τα παραδείγματα χρηματοδοτήσεων και συνεργασιών, το μέλλον του Fintech στη Νότια και Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη σκοπιμότητα ενός δικτύου τραπεζών και τον αντίκτυπο των δράσεών του.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τέσσερις εταιρείες fintech που έχουν υποστηριχθεί από τις τράπεζες. Από την Ελλάδα o Άλεξ Κελαϊδίτης, συνιδρυτής της Flex Fin παρουσιάζει την εταιρεία του και τη συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση της σχέσης των τραπεζών μέσω της συζήτησης και η διαμόρφωση ενός πλαισίου περιφερειακής συνεργασίας για τη στήριξη της οικονομίας της περιοχής.

Η επόμενη εκδήλωση προγραμματίζεται για το φθινόπωρο.

To Greek Fintech Hub είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, της Endeavor Greece, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιδρύματος Ωνάση, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον Crowd Dialog για την ανάπτυξη του Fintech στην Ελλάδα μέσα από δράσεις χρηματοδότησης, δικτύωσης, ενημέρωσης, καθοδήγησης και εξωστρέφειας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλη αναθεώρηση προβλέψεων από Εθνική: «Βλέπει» τώρα ανάπτυξη 5,7%

Η ευχάριστη έκπληξη από το πρώτο τρίμηνο αλλάζει τα δεδομένα για την ανάπτυξη φέτος. Επιστροφή των επιχειρήσεων σε κερδοφορία για πρώτη φορά από το 2019, ώθηση και από νέα δάνεια 5,8 δισ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές επιδόσεις από την Εθνική Τράπεζα με ώθηση από τα ομόλογα

Στα 578 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη μετά από φόρους, αυξημένα κατά 42%, ενώ τα έκτακτα κέρδη από το χαρτοφυλάκιο ομολόγων και τις ανταλλαγές τίτλων με το δημόσιο ανήλθαν στα 491 εκατ. ευρώ.
monumenta-ktiria-ethniki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο απορρόφησης άλλης τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα, με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, τονίζει ότι δημοσιεύματα που υπάρχουν και αναφέρονται σε απορρόφηση τράπεζας είναι «αβάσιμα». Σχετικό δημοσίευμα αναφερόταν στην Attica Bank.