ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (24-30/01)

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Jumbo, οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ και το σχέδιο διάσωσης της Aegean ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Jumbo, η «μάχη» για την επόμενη ημέρα της Ελλάκτωρ, το σχέδιο διάσωσης της Aegean, η «εκτόξευση» του ιδιωτικού χρέους εξαιτίας της πανδημίας, τα εμπόδια στην υλοποίηση πλωτών φωτοβολταϊκών έργων και τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που κέντρισαν την προσοχή των αναγνωστών την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Bsuiness Daily την προηγούμενη εβδομάδα:

1. Απ. Βακάκης: Χάνει την αίγλη του ο «βασιλιάς» του λιανεμπορίου, 24/01/2021

Οι απώλειες τζίρου στη χρονιά της πανδημίας ξεπέρασαν τις προβλέψεις και πλησίασαν το 20%. Λάθη τακτικού και στρατηγικού χαρακτήρα, έντονες προστριβές με την κυβέρνηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Euros, Money, xrhmata,

 

2. Πώς θα δοθεί η ένεση ρευστότητας με την επιδότηση παγίων δαπανών, 29/01/2021

Κύριο κριτήριο η μείωση τζίρου τουλάχιστον κατά 30% την περίοδο Μαρτίου - Δεκεμβρίου 2020. Ποιες δαπάνες καλύπτονται σε ποσοστό τουλάχιστον 70%. Τον Μάρτιο έρχεται η έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. «Έκρηξη» 20 δισ. στο ιδιωτικό χρέος, διπλή παρέμβαση για ελάφρυνση, 26/01/2021

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων και η ρύθμιση χρεών από φόρους και εισφορές έως και σε 120 δόσεις θα συζητηθούν σήμερα στις επαφές του οικονομικού επιτελείου και των Θεσμών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

solar

 

4. «Μπλόκο» στο project της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για πλωτό φωτοβολταϊκό πάρκο, 29/01/2021

Μεγάλα εμπόδια συναντούν με το... καλημέρα οι επενδύσεις σε πλωτά φωτοβολταϊκά, έντονες τοπικές αντιδράσεις στη Δυτική Μακεδονία. Σοβαρό πρόβλημα για τους επενδυτές η έλλειψη επαρκούς θεσμικού πλαισίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Γιατί θα «κοπούν» οι μισές αιτήσεις για την επιστρεπτέα προκαταβολή, 25/01/2021

Από τις περίπου 732.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, σχεδόν 368.000 είχαν αυξημένο τζίρο ή μείωση μικρότερη από 20%. Τα δύο κριτήρια για το επίδομα 400 ευρώ σε επιστήμονες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

6. Aegean: Σχέδιο διάσωσης με μηχανισμό... αποφυγής κρατικής συμμετοχής, 27/01/2021

Το Δημόσιο θα εισφέρει 120 εκατ. ευρώ, αλλά η νομοθετική ρύθμιση επιτρέπει στον αερομεταφορέα να εξαγοράσει τα warrants και να αποτρέψει την απόκτηση του 11,5% από το κράτος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Γράμμα Καλλιτσάντση στο προσωπικό: Τι λέει για τη μεγάλη «μάχη» στην Ελλάκτωρ, 24/01/2021

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ αναφέρεται στις μετοχικές εξελίξεις, την είσοδο των κ.κ. Μπάκου και Καϋμενάκη και τις επιδιώξεις Reggeborgh, την αύξηση κεφαλαίου και την επόμενη ημέρα του Ομίλου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

lockdown, koronoios, katastimata

 

8. «Κόκκινη» Αττική: Κλείνει το λιανεμπόριο, ανοίγουν τα Γυμνάσια, 29/01/2021

Εν μέρει κλείσιμο του λιανικού εμπορίου εισηγούνται οι ειδικοί, με επιστροφή των μεθόδων για click in shop και click away, ενώ εμφανίζονται θετικοί στο άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Σχέδιο για «πάγωμα» πλειστηριασμών το 2021, παρενέργειες στην αγορά, 28/01/2021

Τράπεζες και servicers προειδοποιούν για τον κίνδυνο νέας γενιάς «στρατηγικών» κακοπληρωτών. Στρεβλώσεις και στη λειτουργία των επιχειρήσεων από την εξομοίωση των μη πληττόμενων οφειλετών με τους πληττόμενους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

ellaktor_office

 

10. Απορρίφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, 27/01/2021

Με μεγάλη διαφορά καταψηφίστηκε η προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ. Σε υψηλούς τόνους η Γενική Συνέλευση. Τι λένε οι δύο πλευρές Καλλιτσάντση και Ολλανδών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (29/8 - 4/9)

Οι αλλαγές στο net metering και την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών, το «αθόρυβο» ράλι της μετοχής της Eurobank και η αυγουστιάτικη άνοδος του ΧΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ellaktor_office
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (22/8 - 28/8)

Τα «τζαρτζαρίσματα» των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ, η μείωση στις καταχωρήσεις ακινήτων Airbnb, καθώς και το τέλος της «μάχης» για την Εγνατία ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
eurobank
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/05 - 05/06)

Tο νέο μοντέλο εργασίας της Eurobank, το ενδιαφέρον για τα Kiosky's, η «μάχη» για το ρεύμα και η άνοδος των ενοικίων ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (16/05 - 22/05)

Η μετοχή της ΤτΕ, το ομόλογο της Costamare, οι εξελίξεις με την ΑΜΚ της Alpha Bank, η προειδοποίηση της ΕΚΤ για το Bitcoin και το «στοίχημα» της Ελλάκτωρ ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/05 - 15/05)

Η πρεμιέρα της μετοχής της Τρ. Πειραιώς, η έκδοση ομολόγου από την Costamare, οι νέες αντικειμενικές τιμές, ο κίνδυνος εμπλοκής με τις τιτλοποιήσεις και οι εξελίξεις στην Αττική Οδό ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.