ΓΔ: 895.71 0.31% Τζίρος: 28.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:55:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/6 - 19/6)

Η επιστροφή των κατασκευαστικών στο Χρηματιστήριο, η παράταση της προθεσμίας για την επιδότηση δαπανών, καθώς και η συμφωνία της ΔΕΗ με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η επιστροφή των κατασκευαστικών στο Χρηματιστήριο, η παράταση της προθεσμία για την επιδότηση δαπανών, η συμφωνία της ΔΕΗ με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, το ΧΑ που αφήνει πίσω του την πανδημία και οι στόχοι που μπαίνουν, η Intrum Hellas και τα «θεραπευμένα» δάνεια 300 εκατ. που επέστρεψαν στην Τρ. Πειραιώς, η επίθεση του Πριόβολου για τον διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τα έργα 2 δισ. που αρχίζουν στο Ελληνικό, η δυσκολία της Τράπεζας της Ελλάδος να προβλέψει τα «κόκκινα» δάνεια, το σχέδιο ολικής... ανακαίνισης του ΕΝΦΙΑ, καθώς και τα προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών που κερδίζουν έδαφος στο ΧΑ, ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 13 με 19 Ιουνίου ήταν:

1. Η επιστροφή των κατασκευαστικών: Έργα πολλών δισ. και κέρδη στο ΧΑ, 15/06/2021

Αλλάζει η επενδυτική αξιολόγηση των μετοχών του κατασκευαστικού τομέα, καθώς «βγαίνουν από τον πάγο» έργα 13,5 δισ., με συμβολή 1,4 δισ. και από το Ταμείο Ανάκαμψης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.


2. Στην παράταση η επιδότηση δαπανών, προς νέα αναβολή και το myData, 15/06/2021

Πολύ μικρός ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει Ε3, έρχεται παράταση της προθεσμίας για την επιδότηση δαπανών. Πίεση από τους λογιστές για καθυστέρηση στα ηλεκτρονικά βιβλία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

euro, metrita, cash, money

3. Συγκρατημένη αισιοδοξία για συμφωνία ΔΕΗ - βιομηχανίας για το ρεύμα, 18/06/2021

Επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες η ΔΕΗ. Διάθεση και από τις δύο πλευρές για επίτευξη συμφωνίας. Προς κατάργηση νυχτερινών τιμολογίων, τι θα γίνει με τα δικαιώματα Co2. Διαβάστε το άρθρο εδώ.


4. Αφήνει πίσω την πτώση της πανδημίας το ΧΑ, στόχος τώρα οι 950 μονάδες, 14/06/2021

Έσπασε ο εγκλωβισμός της αγοράς σε στενό εύρος διακύμανσης και επιβεβαιώθηκαν σε δύο συνεδριάσεις τα επίπεδα άνω των 920 μονάδων. Κέρδη 3,46% τον Ιούνιο για τον Γενικό Δείκτη, 8,67% για τον τραπεζικό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks


5. Intrum Hellas: «Θεραπευμένα» δάνεια 300 εκατ. επέστρεψαν στην Τρ. Πειραιώς, 15/06/2021

Βιώσιμες λύσεις εξυπηρέτησης επέτρεψαν την επαναφορά «κόκκινων» δανείων στην κανονικότητα. Στόχος της Intrum Hellas είναι να ενθαρρύνει και συνενώσεις εταιρειών για τη δημιουργία πιο ανθεκτικών σχημάτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.


6. Επίθεση Πριόβολου για τον διαγωνισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, 18/06/2021

Η Pyletech δηλώνει ότι θα συμμετάσχει και στους δύο διαγωνισμούς, αλλά ασκεί κριτική για αναίτιες καθυστερήσεις και επικρίνει την απόφαση της ΕΤΑΔ για καθορισμό ελάχιστου τιμήματος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

nafpigeia_skaramanga


7. Αρχίζουν έργα 2 δισ. στο Ελληνικό: Το σχέδιο της Lamda Development, 17/06/2021

Υπογραφές για τη μεταβίβαση του ακινήτου στις 25 Ιουνίου, ακολουθεί ομοβροντία συμφωνιών για έργα υποδομής και άλλες εγκαταστάσεων. Έμφαση σε πύργο κατοικιών και παραλιακό μέτωπο. Τι θα γίνει με το καζίνο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.


8. Τρ. Ελλάδος: Αδύνατο να γίνει πρόβλεψη για τα νέα «κόκκινα» δάνεια, 18/06/2021

Η ΤτΕ δεν αποκλείει νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω πανδημίας, τονίζει όμως ότι δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς εκτιμήσεις. Επισημαίνει ότι απαιτούνται επιπλέον ενέργειες για τη μείωση των ΜΕΔ, χωρίς να προτείνει bad bank. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Τράπεζα της Ελλάδος


9. Το σχέδιο ολικής... ανακαίνισης του ΕΝΦΙΑ: Πώς θα υπολογίζεται ο φόρος, 16/06/2021

Συντελεστές παλαιότητας πολλών ταχυτήτων, αλλά και κριτήρια όπως οι επισκευές και η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση, θα επηρεάζουν την φορολογική επιβάρυνση κάθε ακινήτου. «Παγώνει» το σχέδιο μείωσης κατά 8%. Διαβάστε το άρθρο εδώ.


10. Προγράμματα αγοράς ιδίων μετοχών: Γιατί κερδίζουν έδαφος στο ΧΑ, 15/06/2021

Η αγορά ιδίων μετοχών μπορεί να στηρίξει την τιμή και να φέρει οφέλη στους μετόχους. Ποιες είναι οι εισηγμένες που προχωρούν συστηματικά στην αγορά των δικών τους μετοχών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (22/8 - 28/8)

Τα «τζαρτζαρίσματα» των μεγαλομετόχων της Ελλάκτωρ, η μείωση στις καταχωρήσεις ακινήτων Airbnb, καθώς και το τέλος της «μάχης» για την Εγνατία ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/8 - 21/8)

Οι 11 πληγές του Χρηματιστηρίου, το ράλι της... μεσαίας τάξης στο ΧΑ καθώς και η εξαγορά της Wind ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/6 - 12/6)

Η Real Consulting που ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο, η «πολιορκία» των 900 μονάδων στο ΧΑ, η μεταβλητότητα στις τιμές των ακινήτων, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (01–8/5)

Οι αλλαγές στο Ε1 και η μείωση φόρου αλλά και θέματα που αφορούν στο «κούρεμα» ενοικίων τον Μάιο αλλά και στη διαδικασία μεταβίβασης των ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένη εβδομάδα.
design-arxitektoniki
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Διαγωνισμός για βιώσιμες ιδέες σε αρχιτεκτονική και μόδα από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλοντας να ενισχύσει τις ιδέες για βιώσιμες πόλεις θα μοιράσει βραβεία συνολικής αξίας 450.000 ευρώ στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (4–10/4)

H διακοπή λειτουργίας των 17 καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στην Αίγυπτο, το μειωμένο τίμημα για το Πόρτο Καρράς και τα ενοίκια ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.