ΓΔ: 882.2 0.48% Τζίρος: 20.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:34:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/7 - 17/7)

Το ασυνήθιστα καυτό καλοκαίρι στο Χρηματιστήριο, καθώς αναμένεται να εισέλθουν στην Κύρια Αγορά δύο εταιρείες, η συνέντευξη του Αν. Ροζολή, προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού καθώς και το θέμα για τα ξενοδοχεία που πωλούνται ή βγαίνουν στο σφυρί ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ασυνήθιστα καυτό καλοκαίρι στο Χρηματιστήριο, καθώς αναμένεται να εισέλθουν στην Κύρια Αγορά δύο μεγάλες εταιρείες, η συνέντευξη του Αναστάσιου Ροζολή, προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού καθώς και το θέμα για τα ξενοδοχεία που πωλούνται ή βγαίνουν στο σφυρί και η κίνηση των ξένων επενδυτικών funds, το γεγονός ότι άνοιξε τις «πύλες» του το Domes of Corfu Autograph Collection στην Κέρκυρα, το έργο του ΕΣΠΑ για σχεδιασμό μικρών ανεμογεννητριών που βρίσκεται στην τελική ευθεία, το τι αλλάζει στο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες, οι τρεις μεγάλες εξαγορές που αλλάζουν το τοπίο στην ασφαλιστική αγορά, τα στεγαστικά δάνεια και το άλμα που έχει γίνει στις αιτήσεις και τις χορηγήσεις, το Task force κυβέρνησης και τραπεζών για τα δάνεια σε μικρομεσαίες και το πώς φτάσαμε στην ιστορική απόφαση της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 10 με 17 Ιουλίου ήταν:

1. Ασυνήθιστα καυτό καλοκαίρι στο ΧΑ: Μπαίνουν δύο εταιρείες, μπαράζ ΑΜΚ, 14/07/2021

Πριν τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να εισέλθουν στην Κύρια Αγορά η Ευρωχαρτική και στην Εναλλακτική Αγορά η Real Consulting, ενώ παράλληλα θα «τρέχουν» τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. «Πώς θα πάρει μέρισμα 4,5 δισ. η χώρα από την αμυντική βιομηχανία», 12/07/2021

Ο Αν. Ροζολής, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού εξηγεί, σε συνέντευξη στο Business Daily, πώς μπορεί να φέρει κοσμογονία στην οικονομία το εξοπλιστικό πρόγραμμα των 15 δισ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Anastasios Rozolis-SEKPY

 

3. Ξενοδοχεία πωλούνται ή βγαίνουν στο σφυρί, έντονη κινητικότητα από funds, 10/07/2021

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των ξενοδοχειακών μονάδων που πωλούνται μέσα από αγγελίες, ενώ δεκάδες τίθενται σε πλειστηριασμό. Πώς κινούνται στην αγορά τα ξένα επενδυτικά funds. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Άνοιξε τις «πύλες» του το Domes of Corfu Autograph Collection στην Κέρκυρα, 13/07/2021

Η επένδυση έγινε από την Hotel Investment Partners (HIP), ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στην Νότια Ευρώπη, που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Domes of Corfu Autograph Collection, xenodoxeio, xenodoxio, Kerkika

 

5. Στην τελική ευθεία έργο του ΕΣΠΑ για σχεδιασμό μικρών ανεμογεννητριών, 16/07/2021

Το έργο έχει στόχο τη διεύρυνση των προοπτικών ανοίγματος της αγοράς για τις μικρές επιχειρήσεις και να υπάρξουν στο μέλλον υψηλής εκπαίδευσης νέοι μηχανικοί στο πεδίο της έρευνας και εφαρμογής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Τι αλλάζει στο θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες, 13/07/2021

Εγγυητικές στα έργα πάνω από 1MW, τέλος στις αιτήσεις για έργα που συνδυάζουν ΑΠΕ με αποθήκευση, δυνατότητα νέων επενδύσεων στις κορεσμένες περιοχές με νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Οι τρεις μεγάλες εξαγορές που αλλάζουν το τοπίο στην ασφαλιστική αγορά, 11/07/2021

Άλλαξαν χέρια μέσα σε λίγους μήνες Εθνική Ασφαλιστική, AXA και MetLife. Οι αλλαγές που έφερε η πανδημία, οι πιέσεις από τα χαμηλά επιτόκια και το αυστηρό πλαίσιο κεφαλαιακών απαιτήσεων επιτάχυναν τις εξελίξεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Επιστρέφουν τα στεγαστικά δάνεια: Άλμα αιτήσεων και χορηγήσεων, 16/07/2021

Θα ξεπεράσει το 30% φέτος η αύξηση των αιτήσεων για νέα στεγαστικά δάνεια, ενώ εκτιμάται ότι οι νέες χορηγήσεις θα αυξηθούν στα 800 εκατ. ευρώ. Μιλούν στο Business Daily αρμόδια στελέχη τριών τραπεζών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Task force κυβέρνησης και τραπεζών για τα δάνεια σε μικρομεσαίες, 15/07/2021

Συμφωνία κυβέρνησης, τραπεζών και επιχειρηματικών φορέων. Συγκροτείται πενταμελής ομάδα για τα δάνεια σε ΜμΕ και την αξιοποίηση των 12,7 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Πώς φτάσαμε στην ιστορική απόφαση της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό, 12/07/2021

Ο καταλυτικός ρόλος της Κριστίν Λαγκάρντ, τα επιχειρήματα που έπεισαν τα «γεράκια» για την αναθεώρηση του στόχου του 2% και τα μεγάλα οφέλη για την ελληνική οικονομία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύμη, Δωδεκάνησα
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (4/07 - 10/07)

Οι Ευρωπαίοι που πληρώνουν εκατομμύρια για κατοικίες σε ελληνικά νησιά, το ράλι στην αγορά των ποδηλάτων και η ισχυρή πίεση για αύξηση τιμών, καθώς και η ανατροπή που έγινε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
OPAP
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

Ανάμεσα στους νικητές ήταν ένας τυχερός παίκτης στην Πάτρα, ο οποίος κέρδισε 10.000 ευρώ στo παιχνίδι «7s». Δύο παίκτες στην Αττική κέρδισαν το ποσό των 3.000 ευρώ ο καθένας, στο παιχνίδι «ΜΑΓΙΚΑ ΚΕΡΑΣΙΑ».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Γεγονότα και εξελίξεις σαν σήμερα 28 Ιουλίου

Σαν σήμερα στις 28 Ιουλίου του 1996 στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, ο Ιωάννης Μελισσανίδης στην ενόργανη στις ασκήσεις εδάφους και ο Κάχι Καχιασβίλι στην άρση βαρών κατακτούν το χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα.