ΓΔ: 1012.79 0.88% Τζίρος: 33.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:09:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (29/8 - 4/9)

Οι αλλαγές στο net metering και την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών, το «αθόρυβο» ράλι της μετοχής της Eurobank και η αυγουστιάτικη άνοδος του ΧΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι αλλαγές για το net metering και την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών, το «αθόρυβο» ράλι της μετοχής της Eurobank, η αυγουστιάτικη άνοδος του Χρηματιστηρίου, η σκληρή «μάχη» για τα 515 εκατ. των νέων ταυτοτήτων, ο χορός των δισεκατομμυρίων για την εξαγορά ελληνικών εταιριών, η εκρηκτική πορεία των ναύλων που θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη, πως η μεσαία κεφαλαιοποίηση αναδεικνύεται σε πρωταθλήτρια αποδόσεων, οι αυξήσεις που έρχονται στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, το μπλόκο της ΕΕ στη χρηματοδότηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού ως δημόσιων έργων, καθώς και το «πρέσιγκ» με POS και κίνητρα για αποδείξεις σε επαγγέλματα υψηλής φοροδιαφυγής ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 29 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου:

1. Τριπλασιάζεται το όριο για net metering, απλοποίηση αδειοδότησης φωτοβολταϊκών, 03/09/2021

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση το όριο ισχύος αυξάνεται στα 3 MW από 1 MW. Μέσω του ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) κάθε καταναλωτής μπορεί να μετατραπεί σε παραγωγό ενέργειας. Τι θα γίνει με την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Το «αθόρυβο» ράλι της μετοχής της Eurobank και πως η τράπεζα πήρε «κεφάλι», 02/09/2021

Με κέρδη άνω του +40% η μετοχή της τράπεζας εμφανίζει την υψηλότερη απόδοση μεταξύ των μετοχών FTSE 25. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων και το μεγάλο στοίχημα της κερδοφορίας και της διανομής μερίσματος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Η αυγουστιάτικη έκπληξη του Χρηματιστηρίου και οι προσδοκίες για τη συνέχεια, 30/08/2021

Πως ο τουρισμός άλλαξε τα δεδομένα στο Χρηματιστήριο. Με άνοδο +13% ο Γενικός Δείκτης στο οκτάμηνο. Σε υψηλά 10ετίας ο Mid Cap, υστερούν οι τράπεζες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Σκληρή μάχη σε προσκήνιο και παρασκήνιο για τα 515 εκατ. των νέων ταυτοτήτων, 03/09/2021

Με βήμα σημειωτόν προχωρά ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες. Σκληρή δικαστική μάχη μεταξύ των κοινοπραξιών που προκρίθηκαν στον τελικό διαγωνισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Ο χορός των δισεκατομμυρίων για την εξαγορά ελληνικών εταιριών, 29/08/2021

Chipita, Pharmathen, Wind αλλάζουν χέρια με τίμημα που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ για την κάθε μια. Που οφείλεται το άλμα των αποτιμήσεων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Euros, Money, xrhmata, nomismata

 

6. Η εκρηκτική πορεία των ναύλων θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη, 29/08/2021

Το κόστος μεταφοράς ενός κοντέινερ από την Ασία στην Ευρώπη είναι 20 φορές ακριβότερο απ' ότι τον Μάιο του 2020, ενώ οι τιμές για μεταφορά μεταξύ Σαγκάης και Λ. Άντζελες έχει εξαπλασιαστεί. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Πλοιο, κοντεινερ

 

7. Πρωταθλήτρια αποδόσεων η μεσαία κεφαλαιοποίηση, ράλι έως +175% το 2021, 1/09/2021

Τριπλάσιες αποδόσεις, σε σχέση με τα blue chips και το Γενικό Δείκτη, καταγράφουν οι μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ποιες μετοχές κλέβουν την παράσταση από τις αρχές του έτους. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Έρχονται αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, αναστάτωση στην αγορά, 02/09/2021

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δεν απέκλεισε οι αυξήσεις στις τιμές χονδρεμπορικής να περάσουν στους καταναλωτές. Οι κινήσεις της ΡΑΕ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Μπλόκο ΕΕ στη χρηματοδότηση των επεκτάσεων της Αττικής Οδού ως δημόσιων έργων, 30/08/2021

Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΤΕπ έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν οδικά έργα. Πιθανότερη λύση η υλοποίηση των επεκτάσεων μέσω συμβάσεων παραχώρησης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. «Πρέσιγκ» με POS και κίνητρα για αποδείξεις σε επαγγέλματα υψηλής φοροδιαφυγής, 01/09/2021

Κίνητρα για την συλλογή αποδείξεων από επαγγέλματα που εμφανίζουν υψηλή φοροδιαφυγή, όπως δικηγόροι, νοσηλευτικός κλάδος και τεχνίτες αλλά και υποχρεωτική χρήση POS προωθεί κυβέρνηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

POS
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

eurobank
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/05 - 05/06)

Tο νέο μοντέλο εργασίας της Eurobank, το ενδιαφέρον για τα Kiosky's, η «μάχη» για το ρεύμα και η άνοδος των ενοικίων ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/01-21/01)

Η τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και η αγορά ακινήτων και πώς η εφορία θα «σκανάρει» το 2023 τα περιουσιακά στοιχεία ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 08/01- 14/01)

Οι «μάχες» στην κινητή τηλεφωνία, τα τεράστια ποσά που επενδύει ο όμιλος HIG στη χώρα μας και η συνέντευξη του Ερρίκου Αρώνες για την αγορά ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (11/12- 17/12)

Η απειλή της κυβέρνησης για έκτακτο φόρο στα τραπεζικά κέρδη, τα επιτυχημένα drones της ελληνικής εταιρείας Altus και η αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων της «Ήπειρος» ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
photovoltaika
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (04/12- 11/12)

Οι αυξημένες επιδοτήσεις φωτοβολταϊκών στέγης, ο πρώτος δρόμος με διόδια χωρίς μπάρες και με χιλιομετρική χρέωση και το τέλος των επιδοτήσεων ρεύματος το 2023 ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.