ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
eurobank
Φώτο: Eurobank

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (30/05 - 05/06)

Tο νέο μοντέλο εργασίας της Eurobank, το ενδιαφέρον για τα Kiosky's, η «μάχη» για το ρεύμα και η άνοδος των ενοικίων ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Tο νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας της Eurobank, το ενδιαφέρον της e-food για τα Kiosky's, η «μάχη» για το ρεύμα, η μεγάλη άνοδος των ενοικίων, το ράλι που έκαναν και τον Μάιο οι «μεσαίες» μετοχές του ΧΑ, η... μητέρα των μαχών ανάμεσα σε Επ. Ανταγωνισμού και ΕΕΤΤ, η έξοδος της Forthnet από το ταμπλό του ΧΑ, το νέο «Εξοικονομώ», πώς κέρδισε η Eurobank το «στοίχημα» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και οι νέες τιμές των ακινήτων ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 30 Μαΐου με 5 Ιουνίου ήταν:

1. Περνούν σε υβριδικό μοντέλο εργασίας 700 υπάλληλοι της Eurobank, 04/06/2021

Στο υπερσύγχρονο κτίριο της τράπεζας στο παλιό εργοστάσιο της Παπαστράτος μετακινείται η Διεύθυνση Λιανικής Τραπεζικής. Οι εργαζόμενοι θα μοιράζουν τις ημέρες της εβδομάδας ανάμεσα σε γραφείο και σπίτι. Τι λέει στο BusinessDaily ο Ιάκωβος Γιαννακλής. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

2. Στο στόχαστρο των Γερμανών της e-food τα επιτυχημένα ελληνικά Kiosky's, 30/05/2021

Η Delivery Hero θέλει να εισέλθει δυναμικά στην αγορά της μικρής λιανικής που έχει τζίρο 8 δισ. ευρώ και βρίσκεται σε συζητήσεις για να εξαγοράσει τα περίπτερα της Kiosky's που ανήκει στον όμιλο Μούχαλη. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

 

3. Ζεσταίνεται η «μάχη» για το ρεύμα: Τι δείχνει η σύγκριση των τιμών, 02/06/2021

Κυρίαρχη η ΔΕΗ, αλλά με σημαντική μείωση μεριδίου το 2020. Ώθηση στον ανταγωνισμό από εφαρμογή της ΡΑΕ για εύκολες συγκρίσεις τιμών. Απόκλιση της ανώτερης από την κατώτερη τιμή κατά 33%. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

4. Σε πρωτοφανή ύψη έφθασαν τα ενοίκια, «πνίγουν» τους ασθενέστερους, 31/05/2021

Πόσο έχουν αυξηθεί τα ενοίκια: 400 ευρώ το μήνα για ένα παλαιό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Πρώτη η Ελλάδα σε επιβάρυνση των χαμηλόμισθων, τονίζει το ΔΝΤ. Τι κάνουν άλλες χώρες για να μειώσουν το πρόβλημα. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

 

5. Τι κρύβει το ράλι που έκαναν και τον Μάιο οι «μεσαίες» μετοχές του ΧΑ, 01/06/2021

Παρά την ήπια διορθωτική πορεία του Γενικού Δείκτη, ο Mid Cap κέρδισε περισσότερο από 4%. Αυξημένες προσδοκίες και συμμετοχή Ελλήνων μικροεπενδυτών. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αποδόσεις. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

6. Έρχεται η... μητέρα των μαχών ανάμεσα σε Επ. Ανταγωνισμού και ΕΕΤΤ, 31/05/2021

Προωθείται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας, το οποίο θα επιτρέπει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού να μπαίνει στο πεδίο ευθύνης των ρυθμιστικών αρχών. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

 

7. Forthnet: Η πρωτοπόρος στο ίντερνετ φεύγει από το ταμπλό του ΧΑ, 30/05/2021

Η ιστορία της πιο επιτυχημένης εταιρείας που γεννήθηκε στον πανεπιστημιακό χώρο, έγινε πρωτοπόρος στο διαδίκτυο, έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης, εξαγοράστηκε και τώρα φεύγει από το ΧΑ ύστερα από 21 χρόνια. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

8. Αλλάζουν όλα με το νέο «Εξοικονομώ»: Λιγότερα χρήματα σε περισσότερους, 05/06/2021

Συρρικνώνεται από 90% σε 60% με 65% το ποσοστό επιδότησης για να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων τουλάχιστον σε 50.000. Στόχος, η ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

exoikonomo-anakainisi-ypen

 

9. Πώς κέρδισε η Eurobank το «στοίχημα» της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, 02/06/2021

Με κινήσεις στρατηγικής αναδιάταξης, η Eurobank κατάφερε να κρατήσει σημαντικές διεθνείς δραστηριότητες, που εκτιμάται ότι θα φέρουν κέρδη 150 - 200 εκατ. ευρώ την τριετία 2021 - 2023. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

10. Παίρνουν ΦΕΚ οι νέες τιμές ακινήτων με αυξήσεις σε 7.000 περιοχές, 03/06/2021

Ποιες μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ εξετάζει η κυβέρνηση για να περιορίσει τις επιβαρύνσεις τον ιδιοκτητών. Νωρίτερα από το 2022 η πληρωμή του φόρου, θα αρχίζει από τον Μάρτιο. Διαβάστε ο άρθρο εδώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (29/8 - 4/9)

Οι αλλαγές στο net metering και την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών, το «αθόρυβο» ράλι της μετοχής της Eurobank και η αυγουστιάτικη άνοδος του ΧΑ ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (09/05 - 15/05)

Η πρεμιέρα της μετοχής της Τρ. Πειραιώς, η έκδοση ομολόγου από την Costamare, οι νέες αντικειμενικές τιμές, ο κίνδυνος εμπλοκής με τις τιτλοποιήσεις και οι εξελίξεις στην Αττική Οδό ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν πιο πολύ την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (18–24/4)

Το ενδιαφέρον των επενδυτών για την αύξηση κεφαλαίου στην Πειραιώς, οι απάτες με τα μέτρα στήριξης και οι αλλαγές που αφήνει η πανδημία στην οικονομία ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (10–17/4)

Η αύξηση κεφαλαίου της Τρ. Πειραιώς, η πολύ καλή πορεία της ζυθοποιίας Βεργίνα, οι εξελίξεις στην Ελλάκτωρ και το σκάνδαλο της Halkbank ήταν μεταξύ των πιο διαβασμένων άρθρων του Business Daily την περασμένης εβδομάδας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα (21/03 – 27/03)

Θέματα για τα κόκκινα χρέη από τους ιδιώτες, αλλά και οι εντάσεις που σημειώθηκαν στην κυβέρνηση για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, ήταν μεταξύ ήταν μεταξύ των πλέον διαβασμένων άρθρων του Business Daily.