ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
internet-diadiktyo-fiber
Φώτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/10 - 16/10)

Ο πόλεμος ΔΕΗ - ΟΤΕ για το ίντερνετ, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και πιέσεις για παραίτηση Λαζαρίδη στην ΕΧΑΕ, καθώς και τα νέα κόλπα από χάκερ για άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο πόλεμος ΔΕΗ - ΟΤΕ για το ίντερνετ, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις και πιέσεις για παραίτηση Λαζαρίδη στην ΕΧΑΕ, τα νέα κόλπα από χάκερ για άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών, η κούρσα επενδύσεων σε κέντρα δεδομένων, το στοίχημα επιστροφής στις τράπεζες «θεραπευμένων» δανείων 15 δισ., η πρώτη καθυστέρηση στην εκταμίευση δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ράλι χωρίς φρένο στις τιμές κατοικιών, η «βροχή» εκδόσεων ομολόγων στο ΧΑ, οι εφοπλιστές που σαλπάρουν για το... ΧΑ, καθώς και το νέο κύμα high tech επενδύσεων που αναστρέφουν το brain drain ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 10 με 16 Οκτωβρίου ήταν: 

1. Ο πόλεμος ΔΕΗ - ΟΤΕ για το ίντερνετ προβληματίζει και το Μαξίμου, 12/10/2021

Αντίθετος ο ΟΤΕ στο σχέδιο της ΔΕΗ για ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών, καθώς τίθεται σε αμφισβήτηση η μονοπωλιακή του θέση. Ο προβληματισμός της κυβέρνησης και το παράδειγμα της Ιταλίας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Κυβερνητικές παρεμβάσεις και πιέσεις για παραίτηση Λαζαρίδη στην ΕΧΑΕ, 14/10/2021

Σε εξέλιξη διαδικασία αλλαγής του Δ.Σ της ΕΧΑΕ. Πλήθος αιτιάσεων για εξωθεσμικές κυβερνητικές παρεμβάσεις στην εισηγμένη εταιρία, με εμπλοκή του οικονομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Σωκράτης Λαζαρίδης, ΕΧΑΕ

 

3. Τα νέα κόλπα από χάκερ για άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών μας, 14/10/2021

Διαπιστώνονται ακόμη και περιστατικά «σπασίματος» του mobile banking. Πώς αντέδρασε μεγάλη τράπεζα. Τι λέει η Τράπεζα της Ελλάδος για την αύξηση περιστατικών απάτης. Δημιουργείται νέο συντονιστικό κέντρο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Κούρσα επενδύσεων σε κέντρα δεδομένων, ποιοι είναι οι έξι ισχυροί παίκτες, 10/10/2021

Η Αττική μπορεί να μετατραπεί σε δεύτερη Μασσαλία και να αποτελέσει ακόμα μια σημαντική ψηφιακή πύλη διασύνδεσης της δυτ. Ευρώπης με Αφρική και Ασία. Ποιες εταιρείες πρωτοστατούν στις επενδύσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Το στοίχημα επιστροφής στις τράπεζες «θεραπευμένων» δανείων 15 δισ., 13/10/2021

Πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν τιτλοποιηθεί και πωληθεί σε εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων και τα οποία έχουν τις προϋποθέσεις να καταστούν ενήμερα και βιώσιμα. Το θέμα αφορά περίπου 200.000 δανειολήπτες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Η πρώτη καθυστέρηση στην εκταμίευση δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, 15/10/2021

Εκταμιεύθηκε η προκαταβολή των 4 δισ. ευρώ, αλλά θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες η πρώτη δόση των 3,5 δισ. ευρώ και αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο αντί για τον Οκτώβριο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Recovery Fund, Tameio Anakampsis, EU, Evropaiki Enosi

 

7. Ράλι χωρίς φρένο στις τιμές κατοικιών: Ο χάρτης των αυξήσεων έως 24%, 10/10/2021

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές κατοικιών το γ' τρίμηνο στις περισσότερες περιοχές της Αττικής, σχεδόν 10% στα βόρεια προάστια. Άνοδος 8,1% στη Θεσσαλονίκη. Μείωση σε 11 περιοχές της χώρας. Αναλυτικός πίνακας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. «Βροχή» εκδόσεων ομολόγων στο ΧΑ και προετοιμασία νέων εισαγωγών, 14/10/2021

Τέσσερις εκδόσεις ομολόγων μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ μπαίνει στην αγορά η Ευρωχαρτική. Κινητικότητα με νέες εισαγωγές στην Εναλλακτική Αγορά στις αρχές του 2022, ετοιμάζεται για το ΧΑ και ξενοδοχειακός όμιλος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Σαλπάρουν για το... ΧΑ οι εφοπλιστές: Έρχονται άλλα δύο ομόλογα, 12/10/2021

Μετά την ομολογιακή έκδοση από την Capital του ομίλου Μαρινάκη, άλλες δύο μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες ετοιμάζονται για εκδόσεις στην αγορά ομολόγων του ΧΑ. Στόχος, η κάλυψη μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Το νέο κύμα high tech επενδύσεων που αναστρέφουν το brain drain, 13/10/2021

Μεγάλου ύψους επενδυτικά κεφάλαια κατευθύνονται σε ερευνητικά κέντρα και data center στην Ελλάδα, δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες επιστήμονες. Ποιες είναι οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (28/11 - 4/12)

Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, οι δέκα ελληνικές startup που «αγγίζουν» το δισεκατομμύριο και η επιτάχυνση των επενδύσεων του ΟΤΕ σε οπτικές ίνες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
fiber-internet-diktyo-tilepikoinwnies
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (12/12 - 18/12)

Οι μειώσεις στις τιμές του ΟΤΕ, η εμπλοκή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και οι αλλαγές στο «Εξοικονομώ» ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (21/11 - 27/11)

Όλα όσα αλλάζουν στην αδειοδότηση ΑΠΕ, το πώς γίνεται η Νιτσιάκος η μεγαλύτερη βιομηχανία κρέατος στην Ελλάδα καθώς και η αποκλειστική συνέντευξη του Ι. Λιανού στο BusinessDaily ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Energeia, Ilektriko Revma, Xrimatistirio, Times
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (14/11 - 20/11)

Ο πόλεμος για τις τιμές ευκαιρίας από ΔΕΗ, το «έμφραγμα» στις αιτήσεις για ποδήλατα στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και οι γονικές παροχές και δωρεές με ένα «κλικ» ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Evro, Euro
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (24/10 - 30/10)

Γιατί παίρνουν την ανηφόρα οι μισθοί, η ανατροπή στις τηλεπικοινωνίες από τους μικροδορυφόρους του Έ. Μασκ, καθώς και η συνέντευξη του Κυρ. Πιερρακάκη στο BD ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα... ρετιρέ της ΔΕΗ: 62% μεγαλύτεροι μισθοί από τον ΟΤΕ

Η ΔΕΗ αν και απασχολεί κατά 13% λιγότερους εργαζόμενους σε σχέση με τον ΟΤΕ (απασχολεί 16.747 εργαζόμενους έναντι 19.343 ατόμων που εργάζονται στον ΟΤΕ), ωστόσο επιβαρύνεται με κατά 40% υψηλότερο μισθολογικό κόστος