ΓΔ: 879.22 0.00% Τζίρος: 11.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:30:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (17/10 - 23/10)

Το τέλος της εποχής των εύκολων κερδών από ΑΠΕ, το «ξύπνημα» του χρηματιστηρίου, και οι αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Το τέλος στα εύκολα κέρδη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το «ξύπνημα» του χρηματιστηρίου, οι επερχόμενες αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, η ανέλπιστη ανάκαμψη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, οι σκληρές «μάχες» για τις νέες ταυτότητες, το νέο θεσμικό πλαίσιο για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, η αγωνία για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία, η απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία από την έλλειψη οδηγών φορτηγών, το γιατί πληρώνουμε διπλή τιμή από την Ευρώπη για το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και τα δάνεια σε μια ώρα από την Alpha Bank ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 17 με 23 Οκτωβρίου ήταν: 

1. Τέλος στα... ουρανοκατέβατα κέρδη από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, 20/10/2021

Την υποχρέωση των παραγωγών να επιστρέφουν στον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ τα υπερκέρδη που εξασφαλίζουν από τη μεγάλη αύξηση των τιμών χονδρικής προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ενέργειας. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Τι κρύβει το «ξύπνημα» του χρηματιστηρίου, γιατί εισρέουν νέα κεφάλαια, 21/10/2021

Τις θετικές εξελίξεις που είχαν περάσει... απαρατήρητες αρχίζει να τιμολογεί το ΧΑ, ενώ ξένοι οίκοι αρχίζουν να «βλέπουν» τις 1.000 μονάδες. Πώς αποτιμούν την πορεία της αγοράς Ν. Χρυσοχοΐδης και Β. Χαρατσής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Χρέος: Τέλος στον γερμανικό κανόνα, τι αλλάζει στο Σύμφωνο Σταθερότητας, 18/10/2021

Αλλάζει ο κανόνας για το όριο χρέος και την υποχρεωτική μείωσή του σε ορίζοντα 20ετίας, που θα έφερνε λιτότητα... μνημονίου σε Ελλάδα και Ιταλία. Βαρυσήμαντη συνέντευξη του Κλ. Ρέγκλινγκ στο "Spiegel". Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Ελληνική αμυντική βιομηχανία: Πώς πέτυχε μια ανέλπιστη ανάκαμψη, 23/10/2021

Μετά από χρόνια στασιμότητας η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία κατακτά υψηλά επίπεδα τεχνολογικής επάρκειας, κερδίζει συμβόλαια και έχει την ευκαιρία ανάπτυξης μέσα από τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Σκληρές «μάχες» σε δύο μέτωπα για τις νέες ταυτότητες των 515 εκατ., 20/10/2021

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τον επόμενο μήνα, η αντιπαράθεση των τριών ισχυρών κοινοπραξιών που έχουν καταθέσει προσφυγές. Διπλωματικές πιέσεις για την ακύρωση της αρχικής αξιολόγησης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Νέο θεσμικό πλαίσιο και χρηματοδότηση για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, 17/10/2021

Να ξεκαθαρίσει το καθεστώς αδειοδότησης των επενδύσεων υπόσχεται η κυβέρνηση. Γιατί δεν μπορεί να γίνει η μετάβαση στις ΑΠΕ χωρίς μεγάλες επενδύσεις στην αποθήκευση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Κορυφώνεται η αγωνία για την Τουρκία, κρίσιμες αποφάσεις την Πέμπτη, 17/10/2021

Μετά τις «καρατομήσεις» τραπεζιτών που διαφωνούσαν με τις μειώσεις επιτοκίων, συνεδριάζει στις 21 Οκτωβρίου η κεντρική τράπεζα και όλα είναι ανοικτά για νέα μείωση. Ο ρόλος των Τούρκων καταθετών και τα 233 δισ. δολ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Απειλή για την ευρωπαϊκή οικονομία η έλλειψη οδηγών φορτηγών, 18/10/2021

Στο σύνολο της ΕΕ υπάρχει έλλειμμα 40.000 οδηγών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο ανατιμήσεων, εξαιτίας της έλλειψης πρώτων υλών αλλα και τελικών προϊόντων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Fortigo, Truck

.

9. Γιατί πληρώνουμε διπλή τιμή από την Ευρώπη για το ηλεκτρικό ρεύμα, 18/10/2021

Στο 96% έχει φτάσει το «καπέλο» της χονδρικής τιμής ρεύματος σε σχέση με την ευρωπαϊκή, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ. Μεγάλες στρεβλώσεις στη λειτουργία της αγοράς που εξασφαλίζουν κέρδη σε λίγους βλέπουν οι ειδικοί. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Δάνεια σε μια ώρα από την Alpha Bank και αυτόματος μηχανισμός έγκρισης, 19/10/2021

Τι είπε ο διευθ. σύμβουλος της Alpha Bank, Βασ. Ψάλτης, για το πρόγραμμα μετασχηματισμού. Web και mobile banking τo βασικό κανάλι πωλήσεων - εξυπηρέτησης. Επενδύσεις 430 εκατ. ευρώ σε τεχνολογία και υποδομές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Βασίλης Ψάλτης, CEO, Alpha Bank
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

OTE, Cosmote
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (8/8 - 14/8)

Η Cosmote που ανατρέπει το τηλεοπτικό σκηνικό του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι τιμές των κατοικιών στα νότια προάστια και τα παθήματα από τις φωτιές που δεν έγιναν μαθήματα ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/7 - 17/7)

Το ασυνήθιστα καυτό καλοκαίρι στο Χρηματιστήριο, καθώς αναμένεται να εισέλθουν στην Κύρια Αγορά δύο εταιρείες, η συνέντευξη του Αν. Ροζολή, προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού καθώς και το θέμα για τα ξενοδοχεία που πωλούνται ή βγαίνουν στο σφυρί ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Prasini Anaptixi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 6 δισ. στην Πράσινη Μετάβαση: Τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έχει ως έναν από τους τέσσερις βασικούς του Πυλώνες την Πράσινη Μετάβαση, προς την οποία θα διοχετευθούν το 1/3 των συνολικών πόρων με τη μορφή επιδοτήσεων, όπως τονίζει η Alpha Bank.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Παρέχει «πράσινα» δάνεια με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης

Η τράπεζα προσφέρει το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση, με τους κατοίκους της Αστυπάλαιας να έχουν σταθερό επιτόκιο 4,5% και δυνατότητα αποπληρωμής έως οκτώ χρόνια.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (23/05 - 29/05)

Οι δωρεάν συνδρομές της Cosmote TV, το πρωτοφανές πρόστιμο από τη ΡΑΕ στον ΑΔΜΗΕ, η μανία των Bitcoin και το αίνιγμα με τα κεφάλαια των Ελλήνων, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.