ΓΔ: 1234.51 1.12% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:50:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
nova
Φώτο: Nova

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (16/01 - 22/01)

Η γέννηση της «νέας» Nova, η απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών και ο «πόλεμος» My Market με efood ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Η γέννηση της «νέας» Nova, η απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών, ο «πόλεμος» My Market με efood, οι απλησίαστες ανακαινίσεις κατοικιών, η ψυχρολουσία από το υπουργείο Άμυνας για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, το πεδίο «μάχης» της συνδρομητικής τηλεόρασης σε περιεχόμενο και χρεώσεις, η επιστροφή μεγάλων ομίλων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, το ενδιαφέρον επενδυτών για την αποθήκη αερίου της Καβάλας, η αναβάθμιση των ελληνικών συστημάτων Patriot που αναλαμβάνει η IDE, καθώς και οι επτά μετοχές που προτείνει η Pantelakis ήταν ανάμεσα στα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 δημοφιλέστερα θέματα την εβδομάδα 16 με 22 Ιανουαρίου ήταν:

1. Η γέννηση της «νέας» Nova και οι... τίτλοι τέλους στο brand της Wind, 20/01/2022

Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα στη μεγάλη συγχώνευση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου. Η νέα διοικητική ομάδα, η εμπορική πολιτική, το δίκτυο οπτικής ίνας και η πιθανή συνεργασία με ΔΕΗ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Απρίλιο η απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Το σχέδιο για τις επιδοτήσεις, 16/01/2022

Οι ευάλωτοι θα λάβουν τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις, σύμφωνα με την φόρμουλα που εφαρμόστηκε και στο Εξοικονομώ. Στην πρώτη γραμμή για απόσυρση τα παλιά κλιματιστικά. Έως 600 ευρώ ανά συσκευή η επιδότηση στην Κύπρο. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. «Πόλεμος» My Market με efood: «Κούφια» η παράδοση μέσα σε 15 λεπτά, 20/01/2022

Μόνο το 42% των παραγγελιών παραδίδονται εντός 15 λεπτών από την e-food, όπως διαπιστώθηκε από το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας κατόπιν προσφυγής της My Market. Αποσύρεται το διαφημιστικό μήνυμα. Ο ανταγωνισμός των σούπερ μάρκετ με τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Απλησίαστες οι ανακαινίσεις κατοικιών: Αύξηση έως 70% στο κόστος ανά τ.μ., 21/01/2022

Το αδιάκοπο ράλι τιμών στα οικοδομικά υλικά φέρνει σε δυσχερή θέση μηχανικούς και ιδιοκτήτες. Εκτιμάται ότι το μέσο κόστος ανακαίνισης έχει εκτοξευθεί από 950 σε 1600 ευρώ/τ.μ. Αναπροσαρμογές κόστους στα έργα ακόμη και με διαφορά λίγων εβδομάδων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Ψυχρολουσία από το υπουργείο Άμυνας για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, 190/01/2022

Με μια ανακοίνωση που αφήνει πολλά ερωτηματικά, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ουσιαστικά παίρνει πίσω τη δέσμευσή του για έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας ως τις 15 Φεβρουαρίου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Πεδίο «μάχης» η συνδρομητική τηλεόραση σε περιεχόμενο και χρεώσεις, 16/01/2022

Πλησιάζει την Cosmote σε συνδρομητές η συμμαχία Nova - Wind, αλλάζοντας το τοπίο του ανταγωνισμού. Τι προσφέρουν οι πάροχοι για να δελεάσουν καταναλωτές, πώς κινούνται οι τιμές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Επιστρέφουν στα Ελληνικά Ταχυδρομεία οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, 19/01/2022

«Κλείδωσε» με δικαστική απόφαση η διανομή των λογαριασμών της ΕΥΔΑΠ, ενώ τα ΕΛΤΑ έχουν κλείσει συνεργασίες με ΔΕΗ, ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, Protergia, Elpedison, ΖΕΝΙΘ, Nova, Ευρωπαϊκή Πίστη και Interamerican. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. «Κρύωσε» το ενδιαφέρον επενδυτών για την αποθήκη αερίου της Καβάλας, 18/01/2022

Για να γεμίσει η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου με τις σημερινές τιμές υπολογίζονται ότι χρειάζονται 800 εκατ. ευρώ. Πολλές οι αβεβαιότητες για τη χρηματοδότηση από την ΕΕ και το κόστος κατασκευής. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Την αναβάθμιση των ελληνικών συστημάτων Patriot αναλαμβάνει η IDE, 17/01/2022

Η σύμβαση υπογράφηκε με τη  NATO Support and Procurement Agency και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκατάσταση και ενσωμάτωση όλων των τροποποιήσεων του ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Οι επτά μετοχές που προτείνει η Pantelakis: Ποιες είναι, γιατί ξεχωρίζουν, 21/01/2022

Εθνική, Alpha Bank, ΔΕΗ, Mytilineos, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και Lamda αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής για το 2022. Ποια είναι τα τρία βασικά επενδυτικά κριτήρια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Beinoglou-Orphee-Logistics
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (05/03 - 11/03)

Η εξαγορά της Ορφέας Βεϊνόγλου, το χρηματιστήριο μετά το δυστύχημα στα Τέμπτη και η κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα ( 29/01- 04/02)

Η έφοδος της Επ. Ανταγωνισμού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, το σχέδιο της Eurobank για μεταφορά θέσεων εργασίας εκτός Αθηνών και το ράλι στο ΧΑ ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.