ΓΔ: 784.81 0.66% Τζίρος: 53.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:41:06 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
logariasmos_revma
Λογαριασμός ρεύματος. Πηγή: Shutterstock.

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (27/03-02/04)

Οι εξελίξεις στα ενεργειακά ζητήματα, οι επιδοτήσεις των ηλεκτρικών συσκευών, και το πρώτο ελληνικό drone ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα ενεργειακά θέματα, όπως οι απλές λύσεις για να παραμείνει υπό έλεγχο ο λογαριασμός του ρεύματος, οι εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και το σχέδιο για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, η ανάκαμψη του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και το πρώτο ελληνικό drone που κατασκευάζεται βρέθηκαν στις κορυφαίες επιλογές των αναγνωστών του Business Daily αυτή την εβδομάδα. Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών από την ΑΑΔΕ, οι συμμαχίες των κατασκευαστικών με funds για την Αττική Οδό, οι επιδοτήσεις για τις οικιακές συσκευές και το σίριαλ του ομίλου Μαντωνανάκη εναντίον ΕΤΑΔ απασχόλησαν επίσης τους αναγνώστες.

Ειδικότερα, τα δέκα πιο δημοφιλή θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα ήταν:

1. Απλές λύσεις για να μείνει υπό έλεγχο ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, 27/03/2022

Χρήσιμα ηλεκτρονικά εργαλεία που επιτρέπουν στους καταναλωτές να επιλέξουν το πιο κατάλληλο προϊόν για ηλεκτρικό ρεύμα και να αποφύγουν «φουσκωμένες» χρεώσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. Το σχέδιο για την κρίση με το αέριο: Χρυσή εφεδρεία ο λιγνίτης, 30/03/2022

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη υπό τον Κ. Σκρέκα για να διασφαλιστεί ο ομαλός ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. «Ξηλώνεται» το Χρηματιστήριο Ενέργειας, έρχονται οι διμερείς συμφωνίες, 31/3/2022

Υπό την πίεση της ενεργειακής κρίσης, η ΡΑΕ εξετάζει την αύξηση των διμερών συμβολαίων για το ρεύμα, ώστε να μειωθεί η έκθεση των καταναλωτών στις χρηματιστηριακές διακυμάνσεις των τιμών. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

4. Χρηματιστήριο: Από την ακραία απαξίωση στο στοίχημα της αναγέννησης, 28/3/2022

Το «τραύμα» του '99, η μεγάλη περιπέτεια της οικονομικής κρίσης και η μαζική έξοδος εισηγμένων εταιρειών και επενδυτών από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πρόκληση για τη νέα διοίκηση Κοντόπουλου η αναζωογόνηση της αγοράς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

5. Έρχεται το πρώτο drone... made in Greece: Ποια τα χαρακτηριστικά του, 02/2022

Το πρόγραμμα που φέρει την ονομασία «Αρχύτας» συμπλήρωσε πρόσφατα το δεύτερο τρίμηνο των εργασιών του και μέχρι και το τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του UAV. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Arxytas

 

6. Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί για τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ, 30/03/2022

Περισσότερους από 174.000 φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους στοχεύει να διενεργήσει φέτος η ΑΑΔΕ για να επιβληθούν πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Οι 25 εισηγμένες εταιρείες που προχωρούν σε αγορές ιδίων μετοχών, 31/03/2022

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022, αγορές ίδιων μετοχών έγιναν από 25 εισηγμένες, έναντι 20 το ίδιο διάστημα πέρυσι, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το προφίλ της μετοχής τους και να τονώσουν το ενδιαφέρον. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes

 

8. Οι συμμαχίες κατασκευαστικών με funds για τη μεγάλη «μάχη» της Αττική Οδού, 28/03/2022

Έντονο ενδιαφέρον για τη σύμβαση παραχώρησης που αναμένεται να φέρει στο κράτος έσοδα 2,5 με 3 δισ. ευρώ. Πώς διαμορφώνονται τα σχήματα ελληνικών και ξένων εταιρειών που θα μπουν στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Πάει πίσω η επιδότηση οικιακών συσκευών, ράλι ανατιμήσεων στην αγορά, 28/03/2022

Χάνεται ο αρχικός στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος για έναρξη επιδοτήσεων πριν το Πάσχα. Έρχονται αυξήσεις πάνω από 10% στις τιμές, ενώ καταγράφονται ελλείψεις. «Πάγωσαν» τις αγορές τους οι καταναλωτές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Όμιλος Μαντωνανάκη εναντίον ΕΤΑΔ: Το σίριαλ με αποφάσεις εκατομμυρίων, 29/03/2022

Τι αποκαλύπτουν οι λογιστικές καταστάσεις της ΕΤΑΔ για τις διαδοχικές αποφάσεις διαιτησίας που έχουν επιδικάσει τεράστια ποσά στον ξενοδοχειακό όμιλος για την υπόθεση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο Λαγονήσι. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

lagonisi-resort-hotel

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimata, Money, Metrita, Cash, Dolario, Dolar
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/05-21/05)

Οι εξελίξεις στην αγορά συναλλάγματος, με το συνεχιζόμενο ράλι του δολαρίου έναντι του ευρώ, αλλά και οι εξελίξεις σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις μεταξύ των δημοφιλέστερων άρθρων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (08/05-14/05)

Πώς θα βρεθεί με το 50% του ΟΤΕ η Deutsche Telekom, οι εξελίξεις στην Intralot και η μετάθεση της απαγόρευσης των συμβατικών ΙΧ ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
Fotovoltaika, Ananeosimes Phges Energeias, APE
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (01/05-07/05)

Οι ριζικές μετοχικές αλλαγές στην Ελλάκτωρ, η επενδυτική συμφόρηση στις ΑΠΕ και οι αποδόσεις των μετοχών στο τετράμηνο ήταν τα πιο δημοφιλή θέματα του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
internet-diadiktyo-fiber
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (10/04-16/04)

Οι εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες, τα σούπερ κέρδη των εισηγμένων και η συνέντευξη του ιστορικού Κ. Κωστή στο Business Daily ήταν μεταξύ των θεμάτων της ιστοσελίδας μας που ξεχώρισαν την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (3/04 – 09/04)

Η υψηλή ταχύτητα στις αυξήσεις τιμών για τα παλαιά ακίνητα αλλά και σειρά ενεργειακών θεμάτων, μετά και τις αυξήσεις τιμών, ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (13/03-19/03)

Το come back των μετοχών των ΕΛΠΕ και της Motor Oil, η γραφειοκρατία στις ΑΠΕ και οι εξελίξεις για το επίδομα βενζίνης ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.