ΓΔ: 1045.84 1.47% Τζίρος: 66.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (15/01-21/01)

Η τιμολογιακή πολιτική του ΟΤΕ, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και η αγορά ακινήτων και πώς η εφορία θα «σκανάρει» το 2023 τα περιουσιακά στοιχεία ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.

Η στρατηγική του ΟΤΕ απέναντι στην αντεπίθεση της Nova, η  επίδραση στην αγορά ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας από την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου και οι τρόποι με τους οποίους η εφορία σκοπεύει να «σκανάρει» περιουσιακά στοιχεία το νέο έτος, η άνοδος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και οι εξελίξεις στην Attica Bank ήταν ανάμεσα στα θέματα που ξεχώρισαν οι αναγνώστες την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα δέκα πιο διαβασμένα θέματα του Business Daily την εβδομάδα 15/01-21/01 ήταν:

1. Γιατί δεν βιάζεται ο ΟΤΕ για μείωση τιμών μετά την επίθεση από τη Nova, 16/01/2023

Παρά την παρουσίαση πακέτων unlimited από τη Nova με εξαιρετικά χαμηλές τιμές, στελέχη του ΟΤΕ τονίζουν στο BD ότι ο κυρίαρχος παίκτης της αγοράς δεν θα προχωρήσει άμεσα σε μειώσεις, καθώς ποντάρει στην ποιότητα του δικτύου του. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

2. «Απογειώνει» τα ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, 16/01/2023

Γειτονιές του κέντρου, που έχουν δει έως και διπλασιασμό τιμών ακινήτων τα τελευταία χρόνια, θα βιώσουν το λεγόμενο "Bilbao effect" με την αναβάθμιση του μουσείου. Τι εκτιμούν ειδικοί για την πορεία των τιμών τα επόμενα χρόνια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

3. Πώς θα «σκανάρει» η εφορία από ακίνητα και καταθέσεις μέχρι και... crypto, 15/01/2023

Εντός του έτους σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο. Θα δηλωθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και έργα τέχνης ή κρυπτονομίσματα από 9 εκατομμύρια φορολογούμενους. Αρχίζουν διασταυρώσεις για κρυμμένα εισοδήματα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

bull_market

 

4. Γιατί η κίνηση του Χρηματιστηρίου έχει χαρακτηριστικά bull market, 21/01/2023

Κλείνοντας για 6η σερί εβδομάδα ανοδικά και οδεύοντας για τον τέταρτο διαδοχικό μήνα κερδών, η αγορά βρίσκεται στο κατώφλι των 1.000 μονάδων, έχοντας έντονα χαρακτηριστικά bull market. Τι λένε οι αναλυτές. Διαβάστε το θέμα εδώ.

 

5. Plan Β στην Attica Bank: Οι Αμερικανοί φεύγουν, οι εφοπλιστές έρχονται, 19/01/2023

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ellington πιέζει να αποκτήσει με προνομιακούς όρους τη διαχείριση των NPEs ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της στην ΑΜΚ. Αλλάζει τα δεδομένα το ενδιαφέρον της Thrinvest, επιταχύνεται η δημιουργία 5ου πόλου. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Η επανεκκίνηση της MIG ως επενδυτική εταιρεία με νέα ενίσχυση κεφαλαίων, 18/01/2023

Με μηδενικό δανεισμό μετά την εκχώρηση του 79% της Attica Συμμετοχών και υψηλά ίδια κεφάλαια, η MIG θα συνεχίσει τη λειτουργία της ως εταιρεία επενδύσεων. Η Τρ. Πειραιώς δρομολογεί την κεφαλαιακή ενίσχυση της θυγατρικής της. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

7. Κίνδυνος... εμφράγματος στις e-πληρωμές, κόντρα κυβέρνησης με τράπεζες, 17/01/2023

Αν καθιερωθεί υποχρέωση αποζημίωσης των καταναλωτών σε περιπτώσεις βαριάς αμέλειας, οι τράπεζες προειδοποιούν ότι θα επιβάλουν πλαφόν 1.000 ευρώ στις συναλλαγές και θα καταστήσουν υποχρεωτική την τηλεφωνική επιβεβαίωση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Martin-Brandenburger-Lidl

 

8. M. Brandenburger (Lidl): Το 60% του τζίρου από 400 Έλληνες προμηθευτές, 17/01/2023

Σε 200 προϊόντα άμεσης ανάγκης, η γερμανική αλυσίδα είναι η φθηνότερη της αγοράς και με διαφορά 10% από τον επόμενο, τονίζει σε συνέντευξη στο BD ο Ελβετός επικεφαλής της Lidl Hellas. Προβλέπει μείωση κατανάλωσης και το 2023. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

9. Λύνεται η πολιορκία από το ρεύμα, τελειώνουν οι επιδοτήσεις σε όλους, 17/01/2023

Στα 55 ευρώ το φυσικό αέριο, μεγάλη «βουτιά» των τιμών χονδρικής του ρεύματος στην Ελλάδα, προσδοκίες για σοβαρή μείωση και στη λιανική. Σε μείωση των επιδοτήσεων από το δεύτερο τρίμηνο προσανατολίζεται το Eurogroup. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

trapezes-banks

 

10. Η «μαγική εικόνα» στα τραπεζικά κέρδη: Τι δείχνουν τα στοιχεία του SSM, 15/01/2023

Τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη πήραν οι ελληνικές τράπεζες με εξαιρετικά υψηλή κερδοφορία, όμως το 50,5% των κερδών προήλθαν από συναλλαγές στις αγορές. Τα συμπεράσματα για κόστος ρίσκου, προμήθειες και λειτουργικά κόστη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Beinoglou-Orphee-Logistics
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του BD την περασμένη εβδομάδα (05/03 - 11/03)

Η εξαγορά της Ορφέας Βεϊνόγλου, το χρηματιστήριο μετά το δυστύχημα στα Τέμπτη και η κατάρρευση της Silicon Valley Bank ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα ( 08/01- 14/01)

Οι «μάχες» στην κινητή τηλεφωνία, τα τεράστια ποσά που επενδύει ο όμιλος HIG στη χώρα μας και η συνέντευξη του Ερρίκου Αρώνες για την αγορά ακινήτων ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (11/12- 17/12)

Η απειλή της κυβέρνησης για έκτακτο φόρο στα τραπεζικά κέρδη, τα επιτυχημένα drones της ελληνικής εταιρείας Altus και η αξιοσημείωτη αύξηση των πωλήσεων της «Ήπειρος» ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών θεμάτων του BD την προηγούμενη εβδομάδα.