ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Pixabay

Στο 1 δισ. οι εγκρίσεις δανείων με επιδότηση επιτοκίου

«Λόγω ελλιπών στοιχείων σε μεγάλο αριθμό των υποβληθεισών αιτήσεων, υπήρξε καθυστέρηση στην έγκριση των δανείων», τονίζουν πηγές του υπ. Ανάπτυξης.

Στο ποσό του ενός δισ. ευρώ φθάνει ο συνολικός αριθμός των εγκρίσεων για δάνεια με επιδότηση επιτοκίου που έχουν καταθέσει οι επιχειρήσεις στην Αναπτυξιακή Τράπεζα για το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

«Έως σήμερα ο συνολικός αριθμός των εγκρίσεων για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ και αναμένεται πλέον να υπάρχει συνεχής ροή», δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Λόγω ελλιπών στοιχείων σε μεγάλο αριθμό των υποβληθεισών αιτήσεων, υπήρξε καθυστέρηση στην έγκριση των δανείων.

Η διαδικασία επιταχύνθηκε και περίπου 3.200 δάνεια εγκρίθηκαν χθες από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό ύψους 380 εκατ. ευρώ, και έχουν ήδη αποσταλεί στις τράπεζες. Σημειώνεται ότι έως σήμερα ο συνολικός αριθμός των εγκρίσεων για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ ανέρχεται σε ένα δισ. ευρώ και αναμένεται πλέον να υπάρχει συνεχής ροή.

Επίσης, την Τρίτη 9 Ιουνίου, υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τα τελευταία 300 εκατ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ που μεταφράζονται σε 700 εκατ. ευρώ δάνεια και τα οποία φέρνουν τον συνολικό προϋπολογισμό της δράσης στα 2 δισ. ευρώ». 

Όπως μετέδωσε το πρωί το Business Daily προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιολόγησης των αιτήσεων, δεδομένου του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με εξδειδιεκυμένο προσωπικό της Eurobank και της Alpha Bank, προκειμένου να βοηθήσουν στη διαχείριση τους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς από την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, μελετητές και κατασκευαστές με εγγύηση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το ΤΜΕΔΕ που θα παρέχει προς τις τράπεζες εγγύηση για το 80% του δανείου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτέχνες: Χωρίς πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό το 85% των μικρομεσαίων

Το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας σημειώνει πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη στήριξης μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας και βλέπουν το Ταμείο Ανάκαμψης ως την τελευταία ευκαιρία για διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕΤ: Αναστέλλονται για 6 μήνες οι δανειακές υποχρεώσεις των πληγέντων

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, εκτός από τα μέτρα προστασίας των δανειοληπτών, οι ελληνικές τράπεζες θα στηρίξουν και την προληπτική θωράκιση της χώρας απέναντι στις πυρκαγιές.