ΓΔ: 876.85 -1.11% Τζίρος: 32.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:10:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
estiasi-kafe-bar
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Επιβολή αυστηρών προστίμων για εστίαση και take away από σήμερα

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση απαγορεύεται η παραμονή των πελατών σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ενώ το πρόστιμο θα είναι 300 ευρώ για πελάτες και 3.000 ευρώ για την επιχείρηση.

Στην επιβολή νέων μέτρων λειτουργίας αλλά και προστίμων για τα καταστήματα της εστίασης που λειτουργούν με τη μέθοδο του take away τίθενται σε εφαρμογή. 

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) απαγορεύεται η παραμονή των πελατών τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο των επιχειρήσεων εστίασης, ενώ η νέα ρύθμιση ισχύει για το σύνολο της χώρας και όχι μόνο για τις επονομαζόμενες «κόκκινες» περιοχές. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ΚΥΑ «Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και κάθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive-through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην παρούσα, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών».

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση, τότε τόσο οι πολίτες όσο και οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων θα πληρώσουν πρόστιμα, ως ακολούθως: 

  • Διοικητικό πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο
  • Διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο/πελάτη.

Σημειώνεται πως τα παραπάνω τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Όπως καταλήγει η ΚΥΑ, «η παρούσα ισχύει από την 2α Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00 έως και τις 8 Φεβρουάριου 2021 και ώρα 6:00».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βροχή» τα πρόστιμα για παραβάσεις μέτρων κατά της διάδοσης του ιού

Στην Κέρκυρα, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, βεβαιώθηκαν συνολικά πρόστιμα 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, σε τρεις επιχειρηματίες για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.
Εστίαση, Εστιατόριο, Καφέ, Restaurant, Bar
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειστά για επτά ημέρες 2 καταστήματα εστίασης για μη τήρηση των μέτρων

Στους 62 ελέγχους που παραγματοποιήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου διαπιστώθηκε πως οι επιχειρήσεις εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες εντός της επιχείρησης και δεν έκαναν χρήση μάσκας.
Petsas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέτσας: Μόνο εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως από το φθινόπωρο μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους διασκέδασης. Οι σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.