ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν μπορεί να παίζει με όρους αλά καρτ

Με αφορμή τον 62ο κύκλο των διερευνητικών επαφών, επισήμανε ότι η Ελλάδα θέλει να υπάρχει ένα πεδίο διαλόγου με την Τουρκία, αλλά χωρίς να υπάρχουν προκλητικές ενέργειες από πλευράς Άγκυρας.

«Αν η Τουρκία θέλει μία καλύτερη σχέση με την ΕΕ όσο και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ πρέπει να απέχει από προκλητικές ενέργειες» τόνισε σε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό του Πρώτου Θέματος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

H Τουρκία θέλει να παίζει με όρους αλά καρτ, ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του και σημείωσε ότι αυτό όμως δεν γίνεται αποδεκτό ούτε από την ΕΕ ούτε από τις ΗΠΑ.

Με αφορμή τον 62ο κύκλο των διερευνητικών επαφών, επισήμανε ότι η Ελλάδα θέλει να υπάρχει ένα πεδίο διαλόγου με την Τουρκία. Όσον αφορά τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας, επισήμανε ότι το λήμμα Τουρκία είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, αλλά και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 25ης και 26ης Μαρτίου. «Αυτό» όπως είπε «καθιστά την Ελλάδα κεντρικό παίκτη σε αυτό το πλαίσιο των αποφάσεων που αφορούν όλη την Ευρώπη».

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στα φαινόμενα έξαρσης βίας των τελευταίων ημερών αλλά και στις συγκεντρώσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας, υπογράμμισε πως «κάποιοι επενδύουν στην μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής και στη λογική του φόβου. Δεν θα τους περάσει. Απέναντι στην όξυνση και τη βία οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βρεθούν συντεταγμένες». Υπενθύμισε δε, όπως προστίθεται, τη φράση του πρωθυπουργού ότι είμαστε σε πόλεμο με την πανδημία και εξήρε την προσφορά του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στη μάχη που δίνουν καθημερινά για να σώσουν ζωές συνανθρώπων μας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν βρίσκεται κοντά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο

O κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε το ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα το οποίο έστειλε η Ευρώπη στην Τουρκία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, «ότι πρώτα θα συζητήσουμε εμείς για το τι θέλουμε και μετά θα έρθουμε να μιλήσουμε μαζί της».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ξεκινά σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι, με τις ευρω-τουρκικές σχέσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του, με τον ομόλογό του, Κλεμάν Μπον.
dendias, exoterikon, ypeks
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Οι ΗΠΑ μπορούν να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία

Ο υπ. Εξωτερικών αναφέρθηκε και στην αξία της ΕΕ, λέγοντας ότι καλείται να διαδραματίσει έναν ρόλο και ότι πρέπει να κατανοήσει ότι πέρα από το γεγονός ότι είναι μια μεγάλη οικονομική δύναμη, θα πρέπει επίσης να είναι μια μεγάλη γεωπολιτική δύναμη.