ΓΔ: 1236.2 1.25% Τζίρος: 94.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν βρίσκεται κοντά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο

O κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε το ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα το οποίο έστειλε η Ευρώπη στην Τουρκία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, «ότι πρώτα θα συζητήσουμε εμείς για το τι θέλουμε και μετά θα έρθουμε να μιλήσουμε μαζί της».

Για το σημαντικό μήνυμα της Ευρώπης στην Τουρκία μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή "ΣΗΜΕΡΑ".

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης: «Η έκθεση Μπορέλ και τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι πολύ σκληρά και προδιαθέτουν πολύ αρνητικά για την Τουρκία».

Ενώ πρόσθεσε  ότι η απειλή των κυρώσεων επικρέμεται ακριβώς «ώστε η Τουρκία να μην αισθάνεται ότι έχει το περιθώριο να ξαναγυρίσει στις μονομερείς προκλητικές ενέργειες».

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε το ιδιαίτερα σημαντικό μήνυμα το οποίο έστειλε η Ευρώπη στην Τουρκία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, «ότι πρώτα θα συζητήσουμε εμείς για το τι θέλουμε και μετά θα έρθουμε να μιλήσουμε μαζί της, παρά το διαρκές φλερτ της τουρκικής πλευράς προς την Ευρώπη».

Όσον αφορά τη διεθνή στάση προς την Τουρκία, «υπάρχει, πλέον, μία κοινή αντίληψη όλων των διεθνών παικτών ότι η Τουρκία δεν βρίσκεται κοντά σε αυτό που λέμε ευρωπαϊκό κεκτημένο», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως αυτό φανερώνει και η αλλαγή στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και ο προβληματισμός του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάϊντεν, για την υποχώρηση των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία, και το γεγονός ότι βρίσκεται εμπλεκόμενη, όπως είπε, «σε όλες τις περιφερειακές συγκρούσεις, σε συμφέροντα αντίθετα και αντίρροπα σε σχέση με αυτά που υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ξεκινά σήμερα διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι, με τις ευρω-τουρκικές σχέσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών του, με τον ομόλογό του, Κλεμάν Μπον.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η Τουρκία δεν μπορεί να παίζει με όρους αλά καρτ

Με αφορμή τον 62ο κύκλο των διερευνητικών επαφών, επισήμανε ότι η Ελλάδα θέλει να υπάρχει ένα πεδίο διαλόγου με την Τουρκία, αλλά χωρίς να υπάρχουν προκλητικές ενέργειες από πλευράς Άγκυρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρβιτσιώτης: Η Δυτική Αθήνα έχει δυνατότητες να κάνει το άλμα στο μέλλον

«Σε οικονομικό επίπεδο κορωνίδα των εμβληματικών επιτυχιών ξεχωρίζει αναμφισβήτητα το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρει σε άρθρο του και υπενθυμίζει πως είχε την τιμή να συμμετάσχει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες.