ΓΔ: 914.84 -2.93% Τζίρος: 86.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Μυτιληναίος

Mytilineos: Ισχυρή κερδοφορία το 2021 «βλέπουν» δέκα χρηματιστηριακές

Σε αύξηση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της εταιρείας στα 23 ευρώ προχωρά η NBG Sec. Μπαράζ θετικών εκθέσεων μετά τα μεγέθη 9μηνου από εγχώριους και ξένους οίκους.

Με θετικό τρόπο αντιμετωπίζουν οι αναλυτές τα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Mytilineos για το εννεάμηνο του έτους, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις κατόρθωσαν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις τους. 

Στις εκθέσεις τους 10 χρηματοοικονομικοί όμιλοι κάνουν λόγο για «ανθεκτικότητα» της εταιρείας, καθώς διατήρησε σε ιστορικά υψηλά την κερδοφορία της σε μία περίοδο, πέραν όλων των άλλων δυσκολιών, και αυξημένου ενεργειακού κόστους. 

Η NBG Securities προχωρά και σε αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τη μετοχή στα 23 ευρώ από 19,90 ευρώ πριν, διατηρώντας τη σύσταση «outperform». Η νέα τιμή – στόχος δείχνει ότι η μετοχή της Mytilineos έχει περιθώριο ανόδου άνω του 40% από τα τρέχοντα επίπεδα. 

Από την πλευρά της η Wood εκτιμά ότι η Mytilineos μπορεί να επιτύχει μεγέθη – ρεκόρ για το επόμενο έτος, εκτιμώντας ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μπορούν να ξεπεράσουν το επίπεδο των 500 εκατ. ευρώ, λόγω της αύξησης της τιμής αλουμινίου, υψηλότερων premium, των νέων έργων ΑΠΕ αλλά και της λειτουργίας της μονάδας.

Υψηλότερα των αναλυτών της Eurobank Equities κατά 6% ήταν τα μεγέθη γ’ τριμήνου της Mytilineos όπως αναφέρει σε έκθεσή της, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η εταιρεία μπορεί να επιτύχει ιστορικά υψηλό επίπεδο κερδοφορίας το 2021, με εκτίμηση ότι τα EBITDA θα φθάσουν φέτος στα 347 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα η Πειραιώς Χρηματιστηριακή τονίζει ότι διατηρεί αμετάβλητη την τιμή – στόχο στα 19,5 ευρώ αλλά και τη σύσταση «outperform», ενώ εκτιμά ότι τα EBITDA της εταιρείας μπορεί να ξεπεράσουν το 2022 τα 432 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην τρέχουσα πρόβλεψη των αναλυτών της Πειραιώς. 

Υψηλότερα των προσδοκιών και των αναλυτών της Axia ήταν τα μεγέθη εννεάμηνου της Mytilineos, εξαιτίας της πολύ καλής πορείας του μεταλλευτικού κλάδου. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Optima η Mytilineos είχε ένα ικανοποιητικό γ’ τρίμηνο και μάλιστα στο δύσκολο περιβάλλον του αυξημένου ενεργειακού κόστους, ενώ θεωρεί ως «δυνατό» σημείο για την εταιρεία τον ισχυρό ισολογισμό της. 

Για ικανοποιητικά μεγέθη αναφέρεται η Beta Χρηματιστηριακή, τα οποία διαμορφώθηκαν άνω των εκτιμήσεων. Όπως, μάλιστα, σημειώνει χαρακτηριστικά «μας αρέσει η μετοχή λόγω των θετικών προοπτικών στους τομείς μεταλλουργίας και έργων ΑΠΕ».

Σημειώνεται ότι σε χθεσινές τους εκθέσεις Citigroup, Euroxx και Pantelakis Securities, τόνισαν την πολύ καλή πορεία των μεγεθών της εισηγμένης εταιρείας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στα 24 ευρώ η τιμή - στόχος για τη μετοχής της Mytilineos από την Edison

Όπως τονίζεται στην έκθεση η Mytilineos διαθέτει ισχυρές ταμειακές ροές και έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να αυξήσει τα οικονομικά της μεγέθη και να επιτύχει την προγραμματισμένη «πράσινη μετάβασή» της.
ESG

Η ASI προχώρησε στην πιστοποίηση του Τομέα Μεταλλουργίας της Mytilineos

Η πιστοποίηση αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων της Mytilineos στην αλυσίδα παραγωγής αλουμινίου, όπως η εξόρυξη βωξίτη, η παραγωγή αλουμίνας, η παραγωγή αλουμινίου και η χύτευση προϊόντων αλουμινίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Σε ιστορικά υψηλά η κερδοφορία 9μηνου, νέες επενδύσεις το 2022

Αύξηση 27% για τον κύκλο εργασιών του ομίλου στα 1,698 δισ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν 18% στα 115,2 εκατ. ευρώ. Ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην οικονομία από το υψηλό ενεργειακό κόστος.
Aluminio_Ellados
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ράλι υψηλών ταχυτήτων για το αλουμίνιο με κερδισμένη τη Mytilineos

«Πτήση» της τιμής πάνω από τα 3.000 δολ./τόνο, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008, καθώς η ακριβή ενέργεια έχει προκαλέσει μείωση της παραγωγής. Πώς ωφελείται η Mytilineos από τις νέες διεθνείς συνθήκες.