ΓΔ: 1477.4 -0.26% Τζίρος: 17.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:31:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Δεν υπάρχει συμφωνία για την ΑΚΤΩΡ, εξετάζονται όλες οι επιλογές

Ο όμιλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης του κατασκευαστικού τομέα. Πληροφορίες για ενδιαφέρον από Δημήτρη Κούτρα και την κυπριακή Wade Adams.

Oυδεμία συμφωνία που να αφορά στην πώληση της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. έχει υπογραφεί, αναφέρει η Ελλάκτωρ που προχώρησε σε διευκρινήσεις έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που έκανε λόγο για εξαγορά της θυγατρικής της από την Wade Adams και τον Δ.  Κούτρα.

Η Ελλάκτωρ σημειώνει πως στο πλαίσιο της ενεργού διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διαθέτει, εξετάζει διαρκώς επιλογές για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της «Σε απάντηση επιστολής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφορικά με το δημοσίευμα της 26ης Ιανουαρίου 2023 της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με επικεφαλίδα «Κοντά στην εξαγορά της Άκτωρ η Wade Adams και ο Δ. Κούτρας»,  η Εταιρεία με την επωνυμία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και το διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.»  (εφεξής «η Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στο πλαίσιο της ενεργού διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διαθέτει, εξετάζει διαρκώς επιλογές για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων. Η Εταιρεία διευκρινίζει ωστόσο, ότι ουδεμία συμφωνία που να αφορά στην πώληση της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. έχει υπογραφεί.

Η Εταιρεία, συμμορφούμενη πάντα με το δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και ειδικότερα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014  και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι θα προβεί στις απαραίτητες γνωστοποιήσεις, εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης κατά τα ανωτέρω.

Η ανωτέρω ενημέρωση γίνεται σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών».

Το δημοσίευμα της Καθημερινής ανέφερε πως το κοινό σχήμα του κυπριακού κατασκευαστικού ομίλου Wade Adams και εταιρείας του Δημήτρη Κούτρα, βρίσκεται στην τελική ευθεία να αποκτήσει το 100% του κατασκευαστικού βραχίονα του ομίλου Ελλάκτωρ, και οι δυο πλευρές φέρεται να έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την πώληση αντί 100 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή θα ολοκληρωνόταν στις αρχές της άνοιξης.

Η εφημερίδα σημείωνε ωστόσο πως όλα τα ενδεχόμενα για την έκβαση της συναλλαγής παραμένουν ανοιχτά, αναφέροντας πως το deal κυοφορείται εδώ και αρκετό διάστημα, τροφοδοτώντας, το ράλι της μετοχής της Ελλάκτωρ, που έχει φτάσει το 23% από τις αρχές της χρονιάς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξετάζει όλες τις επιλογές για το 25% του κλάδου των ΑΠΕ η Ελλάκτωρ

Η κατασκευαστική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως αποφάσισε να παραχωρήσει στην WA&AD περίοδο αποκλειστικότητας για την διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ έως και την 31.03.2023.