ΓΔ: 1027.25 0.43% Τζίρος: 103.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (5/9 - 11/9)

H ναυμαχία» των φρεγατών με έπαθλο ύψους 5 δισ., ο θάνατος του Γιώργου Αρώνη, προέδρου του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος που έφυγε από τη ζωή, και το online delivery που αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς νέοι παίχτες εντείνουν τον ανταγωνισμό ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

H «ναυμαχία» των φρεγατών με έπαθλο ύψους 5 δισ., ο θάνατος του Γιώργου Αρώνη, προέδρου του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, το online delivery που αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς νέοι παίχτες εντείνουν τον ανταγωνισμό, η «απογείωση» +16,2% για το ΑΕΠ, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, η προβληματική πλευρά της εντυπωσιακής αύξησης των καταθέσεων, η εντυπωσιακή αναβάθμιση, οι μεγάλες προσδοκίες και η επόμενη ημέρα της Mytilineos, οι τράπεζες και τα τρία μεγάλα αγκάθια στον δρόμο για τη διανομή μερισμάτων, σε ποιες περιοχές της Αθήνας στρέφονται οι φοιτητές για φθηνότερα ενοίκια, η νευρικότητα στα χρηματιστήρια και τι προβληματίζει τους επενδυτές, καθώς και η πανάκριβη χρήση mobile data στην Ελλάδα και το πολλαπλάσιο κόστος σε σχέση με ΕΕ ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 5 με 11 Σεπτεμβρίου ήταν:

1. H ναυμαχία» των φρεγατών με έπαθλο ύψους 5 δισ., 09/09/2021

Γαλλία, ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιταλία οι κυριότεροι διεκδικητές. Εξελίξεις αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των τελευταίων ετών. Πληροφορίες για επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Αρώνης, πρόεδρος του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, 10/09/2021

Ο Γιώργος Αρώνης επιτελικό στέλεχος της Alpha Bank για πολλά χρόνια, άνηκε στη γενιά των στελεχών που πρωτοστάτησαν και ηγήθηκαν της απελευθέρωσης της τραπεζικής αγοράς. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Αναπτύσσεται ραγδαία το online delivery, νέοι παίχτες εντείνουν τον ανταγωνισμό, 05/09/2021

Ποια είναι η ουκρανική Rocket που ήρθε να ταράξει τα νερά της αγοράς των 800 εκατ. ευρώ. Τι σχεδιάζουν e-food, Wolt, Box και delivery.gr. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. «Απογείωση» +16,2% για το ΑΕΠ, ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, 07/09/2021

Με αιχμή την ανάκαμψη του τουρισμού και την ισχυρή αύξηση των εξαγωγών η ελληνική οικονομία πέτυχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Oikonomia, Economy, Ellada, Euro, Evro

 

5. Η προβληματική πλευρά της εντυπωσιακής αύξησης των καταθέσεων, 06/09/2021

Προβληματίζει αναλυτές η συσσώρευση καταθέσεων από επιχειρήσεις αντί επενδύσεων. Φαίνεται να κινούνται αμυντικά, ενώ οι συνθήκες δικαιολογούν πιο επιθετικές κινήσεις. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Η εντυπωσιακή αναβάθμιση, οι μεγάλες προσδοκίες και η επόμενη ημέρα της Mytilineos, 08/09/2021

Η Edison προχώρησε στην αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της εταιρίας στα 24 ευρώ έναντι 15,94 ευρώ που έκλεισε χθες. Το αναπτυξιακό άλμα και οι επιδόσεις ρεκόρ για το 2022. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

7. Τράπεζες: Τα τρία μεγάλα αγκάθια στον δρόμο για τη διανομή μερισμάτων, 07/09/2021

Προβληματίζουν η υψηλή αναλογία αναβαλλόμενου φόρου στα ίδια κεφάλαια, η αδύναμη κερδοφορία και η αβεβαιότητα για τα νέα NPEs. Δεκατέσσερα χρόνια χωρίς μέρισμα, από τη χρήση του 2007, οι τράπεζες. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Σε ποιες περιοχές της Αθήνας στρέφονται οι φοιτητές για φθηνότερα ενοίκια, 10/09/2021

Με τα ενοίκια να έχουν πάρει «φωτιά» στις παραδοσιακές φοιτητικές περιοχές, οι φοιτητές αναζητούν εναλλακτικές επιλογές. Ποιες είναι οι νέες φοιτητικές περιοχές που διαμορφώνονται στην Αθήνα και πού κινούνται τα ενοίκια. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Athina, Athens, Akinita, Real Estate

 

9. Νευρικότητα στα χρηματιστήρια, τι προβληματίζει τους επενδυτές, 09/09/2021

Η επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα» σε συνδυασμό με τον φόβο για χαλάρωση της ανάπτυξης αλλά και μείωσης των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωση, δημιουργούν αρνητικό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. Πανάκριβη η χρήση mobile data στην Ελλάδα, πολλαπλάσιο κόστος σε σχέση με ΕΕ, 07/09/2021

Σύμφωνα με στοιχεία της StockApps, η Ελλάδα αποτελεί μια από τις ακριβότερες χώρα παγκοσμίως. Tο κόστος ανά GB να φτάνει στα 8,16 δολάρια έναντι 1,24 δολάρια στην Ισπανία, 1,42 στο Ην. Βασίλειο και... 0,27 δολάρια σε Ιταλία. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

paxysarkia-obesity
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η παχυσαρκία θα στοιχίζει στην οικονομία το 3,3% του παγκόσμιου ΑΕΠ

Σύμφωνα με έρευνα μέχρι το 2060 αναμένεται πως τρεις στους τέσσερις ενήλικες θα είναι παχύσαρκοι. Αυτή τη στιγμή η παχυσαρκία κοστίζει το 2,2% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις αναμένονται στις χώρες που διαθέτουν λιγότερους πόρους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εικαστική έκθεση «Εκ-Στάσεις: Απόπειρες Απεικόνισης της Ελευθερίας»

Η έκθεση πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού και το Ίδρυμα Κερκυραϊκής Κληρονομιάς, με χορηγία από την Τράπεζα Πειραιώς από τις 10 Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Απροστάτευτοι οι πολίτες απέναντι στις ηλεκτρονικές απάτες

Η καταναλωτική οργάνωση αντιδρά σε νέα ρύθμιση που δεν υποχρεώνει τις τράπεζες να αποζημιώνουν τους καταναλωτές και ζητά να υποχρεωθούν να υιοθετήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες ασφάλειας και να περιοριστεί η ευθύνη των καταναλωτών έως και τα 1.000 ευρώ.