ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αναβαθμίζεται η Ένωση Επιμελητηρίων, νέες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις

Την υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με πιο φιλικές διαδικασίες και λιγότερη γραφειοκρατία έχει στόχο η αναβάθμιση λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Σε αναβάθμιση των λειτουργιών της, όπως και όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, προχωρά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με στόχο να υποστηρίξει αποτελεσματικότερα την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας σημαντικά τη γραφειοκρατία.

Ειδικότερα, η Πράξη «Αναβάθμιση λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της χώρας για την υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», προβλέπει την υλοποίηση σειράς δράσεων ενίσχυσης του ρόλου και του έργου της ΚΕΕΕ, με βασικό γνώμονα την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών σε θέματα που αφορούν την αδειοδότηση επιχειρήσεων και τη μείωση του διοικητικού φόρτου, τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και για τα Επιμελητήρια και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα, τις εγχώριες και ξένες επενδύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απρόσμενες επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Νέες υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η ΚΕΕΕ μέσω των δράσεων που υλοποιεί για την υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος περιλαμβάνουν:

  • την παροχή ενημέρωσης και πληροφόρησης στις επιχειρήσεις σε θέματα που αφορούν τη διεκπεραίωση των διοικητικών τους υποθέσεων,
  • την καταγραφή και μοντελοποίηση των διοικητικών διαδικασιών που απαιτούνται για την επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με το ν.4412,
  • την εκπόνηση προτάσεων και οδηγών για την περαιτέρω χαρτογράφηση και απλούστευση των επιχειρηματικών διαδικασιών αδειοδότησης και εγκατάστασης επιχειρήσεων.

Στόχοι του έργου είναι:

  • Η δημιουργία ενός νέου θεσμικού και διοικητικού πλαισίου, το οποίο θα ευνοεί τις ελληνικές επιχειρήσεις και την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
  • Η δημιουργία ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος με όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια, γραφειοκρατικές και διοικητικές επιβαρύνσεις για τους υφιστάμενους και δυνητικούς επιχειρηματίες.
  • Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των 59 Επιμελητηρίων – μελών της προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Η λειτουργική και θεσμική αναβάθμιση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων – μελών της στο πεδίο της αρμοδιότητάς τους, ήτοι την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το https://073.ep.uhc.gr/

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Thalis o Milisios
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώθηκαν τα 2α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Ο κ. Αραβώσης, γ.γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ αναφέρθηκε στην οδηγία της Ε.Ε. για την ταξινομία που θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται και στη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία οι επενδύσεις θα πρέπει να αξιολογούνται και με συγκεκριμένα περιβαλλοντικά κριτήρια.
Kyriakos Mitsotakis, Prothipourgos, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ανάπτυξη για όλους, το μέρισμά της να αφορά τη νέα γενιά

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τις οποίες χαρακτήρισε «ευοίωνες».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διάκριση 8 γερμανικών εταιρειών στα Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

Η Γερμανία είχε αναδειχθεί πέρυσι ως τιμώμενη χώρα στην 85η ΔΕΘ, που αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, για αυτό και η κριτική επιτροπή επέλεξε να βραβεύσει φέτος τις γερμανικές εταιρείες, οι οποίες συνέβαλαν διαχρονικά στην ενίσχυση των ελληνογερμανικών επιχειρηματικών σχέσεων.
fotia-plhgentes
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Αναγκαίο το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πληγείσα Πελοπόννησο

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε, κατά την παρουσία της στις πληγείσες περιοχές, ότι θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις με κάθε πρόσφορο και δυνατό τρόπο προσφέροντας ενημέρωση και υποστήριξη.