ΓΔ: 925.83 0.17% Τζίρος: 68.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αναβαθμίζεται η Ένωση Επιμελητηρίων, νέες υπηρεσίες στις επιχειρήσεις

Την υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος με πιο φιλικές διαδικασίες και λιγότερη γραφειοκρατία έχει στόχο η αναβάθμιση λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Σε αναβάθμιση των λειτουργιών της, όπως και όλων των Επιμελητηρίων της χώρας, προχωρά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με στόχο να υποστηρίξει αποτελεσματικότερα την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας σημαντικά τη γραφειοκρατία.

Ειδικότερα, η Πράξη «Αναβάθμιση λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της χώρας για την υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος», προβλέπει την υλοποίηση σειράς δράσεων ενίσχυσης του ρόλου και του έργου της ΚΕΕΕ, με βασικό γνώμονα την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών σε θέματα που αφορούν την αδειοδότηση επιχειρήσεων και τη μείωση του διοικητικού φόρτου, τόσο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, όσο και για τα Επιμελητήρια και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες δημόσιες υπηρεσίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα, τις εγχώριες και ξένες επενδύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις απρόσμενες επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Νέες υπηρεσίες

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η ΚΕΕΕ μέσω των δράσεων που υλοποιεί για την υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος περιλαμβάνουν:

  • την παροχή ενημέρωσης και πληροφόρησης στις επιχειρήσεις σε θέματα που αφορούν τη διεκπεραίωση των διοικητικών τους υποθέσεων,
  • την καταγραφή και μοντελοποίηση των διοικητικών διαδικασιών που απαιτούνται για την επιχειρηματική δραστηριότητα σύμφωνα με το ν.4412,
  • την εκπόνηση προτάσεων και οδηγών για την περαιτέρω χαρτογράφηση και απλούστευση των επιχειρηματικών διαδικασιών αδειοδότησης και εγκατάστασης επιχειρήσεων.

Στόχοι του έργου είναι:

  • Η δημιουργία ενός νέου θεσμικού και διοικητικού πλαισίου, το οποίο θα ευνοεί τις ελληνικές επιχειρήσεις και την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας.
  • Η δημιουργία ενός φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος με όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια, γραφειοκρατικές και διοικητικές επιβαρύνσεις για τους υφιστάμενους και δυνητικούς επιχειρηματίες.
  • Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των 59 Επιμελητηρίων – μελών της προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.
  • Η λειτουργική και θεσμική αναβάθμιση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων – μελών της στο πεδίο της αρμοδιότητάς τους, ήτοι την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το https://073.ep.uhc.gr/

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ποιες υπηρεσίες του gov.gr δεν θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 έως και Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΔΕΗ: Ξεκίνησε η επανυποβολή αιτήσεων για φθηνότερο αγροτικό τιμολόγιο

Επισημαίνεται  ότι αν το αίτημα εγκριθεί από το ΔΑΠΕΕΠ θα γίνει υπαγωγή σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ και οι καταναλώσεις για τα έτη 2019 και 2020 θα επανατιμολογηθούν αναδρομικά, με μειωμένη τιμή χρέωσης ΕΤΜΕΑΡ 9,01 €/MWh.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας στους πυρόπληκτους

Δεν θα υπάρξει επίπτωση στην καταβολή των επιδομάτων για τους επιδοτούμενους ανέργους των πυρόπληκτων Δήμων που πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν προβούν στην απαραίτητη δήλωση.