ΓΔ: 792.9 0.56% Τζίρος: 69.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (24/4 - 30/4)

Η νέα τάση «αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα», η εντεκάδα των blue chips που υστερούν στην άνοδο του Χρηματιστηρίου και τα εργοτάξια - φαντάσματα στις αναπλάσεις ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.

Αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα, η νέα τάση που κερδίζει τους καταναλωτές, η εντεκάδα των blue chips που υστερούν στην άνοδο του Χρηματιστηρίου, τα εργοτάξια - φαντάσματα στις αναπλάσεις της Αθήνας, το νέο σχέδιο για να γίνουν «πράσινα» χιλιάδες «κόκκινα» στεγαστικά, το θρίλερ με τα ρούβλια για φυσικό αέριο, το ΧΑ η αναβάθμιση, ο MSCI, οι ξένες αγορές και η λήξη 4μήνου, ο βρετανικός κολοσσός των ακινήτων που δίνει το «παρών» για το Τατόι, το ράλι τιμών στα υλικά οικοδομής που απειλεί τις επενδύσεις σε ακίνητα, το διήμερο... αποθέρμανσης στο ΧΑ και η B&F που ανακαλεί απόφαση για ίδρυση θυγατρικής στη Βουλγαρία, ήταν τα δέκα δημοφιλέστερα θέματα του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά τα 10 πρώτα θέματα την εβδομάδα 24 με 30 Απριλίου ήταν:

1. Αγοράζω τώρα, πληρώνω αργότερα: Η νέα τάση που κερδίζει τους καταναλωτές, 26/04/2022

Έρχεται και στην Ελλάδα η υπηρεσία "Buy Now, Pay Later" από ξένους παρόχους και ελληνικές τράπεζες. Πώς λειτουργεί η νέα μορφή πίστωσης, γιατί προσελκύει τους νεότερους καταναλωτές και πόσο ενισχύει τις πωλήσεις των καταστημάτων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

2. Η εντεκάδα των blue chips που υστερούν στην άνοδο του Χρηματιστηρίου, 26/04/2022

Ποιες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένουν στο «κόκκινο» ή σημειώνουν μικρότερη άνοδο από τον Γ. Δείκτη, ο οποίος κερδίζει φέτος 6,31%. Γιατί έμειναν πίσω και ποιες οι προοπτικές ανοδικής αντίδρασης. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

3. Εργοτάξια - φαντάσματα στις αναπλάσεις Πανεπιστημίου, Πλ. Συντάγματος, 29/4/2022

Στην Πανεπιστημίου το εργοτάξιο μένει κλειστό εδώ και εβδομάδες, ενώ η ανάπλαση θα πρέπει να τελειώσει σε 12 μήνες. Στο Σύνταγμα οι εργασίες «πάγωσαν» επειδή βρέθηκαν αρχαία. Καθησυχαστικός ο Δήμος Αθηναίων. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

4. Νέο σχέδιο για να γίνουν «πράσινα» χιλιάδες «κόκκινα» στεγαστικά, 29/4/2022

Χρηματοδότηση για το «κούρεμα» ενυπόθηκων δανείων μέσω τιτλοποιήσεων. Λύση στο αδιέξοδο με τα δάνεια που έχουν ως ενέχυρο ακίνητα με αξία μικρότερη από το ύψος της οφειλής. Τι είναι το Discounted Payoff Financing. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

5. Θρίλερ με τα ρούβλια για φυσικό αέριο: Ποια γραμμή δίνει η Κομισιόν, 26/04/2022

Λογαριασμό σε συνάλλαγμα αλλά όχι σε ρούβλια στην Gazprombank μπορούν να ανοίξουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες εμπορίας αερίου, σύμφωνα με την Επιτροπή. Άγνωστο αν θα ικανοποιηθεί το Κρεμλίνο από αυτή τη λύση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

6. Χρηματιστήριο: Η αναβάθμιση, ο MSCI, οι ξένες αγορές και η λήξη 4μήνου, 25/04/2022

Το ΧΑ καλείται να υπερασπιστεί τα κεκτημένα από το ράλι του Απριλίου. Ώθηση από την αναβάθμιση από την S&P, προσδοκίες για τις αλλαγές στον δείκτη MSCI. Προβληματίζουν οι έντονες πιέσεις στις διεθνείς αγορές μετά τις δηλώσεις Πάουελ. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Stocks, Stock

 

7. Ο βρετανικός κολοσσός των ακινήτων που δίνει το «παρών» για το Τατόι, 28/04/2022

Στελέχη της London & Regional Properties ήταν παρόντα στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο και παρουσίασαν ιδέες για την αναβάθμιση του πρώην βασιλικού κτήματος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

8. Απειλεί τις επενδύσεις σε ακίνητα το ράλι τιμών στα υλικά οικοδομής, 24/04/2022

Μέχρι 79% οι αυξήσεις στα οικοδομικά υλικά, θέτουν σε κίνδυνο το επενδυτικό κλίμα για τα ακίνητα, όπως τονίζει η Τράπεζα της Ελλάδος. Συνιστά στήριξη της αγοράς με άμεσες μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

 

9. Το διήμερο... αποθέρμανσης στο ΧΑ: Πόσο έχουν χάσει τα blue chips, 28/04/2022

Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η διορθωτική κίνηση του τελευταίου διημέρου μετά τη δυναμική άνοδο που προηγήθηκε. Ξεπέρασε το 3% η πτώση του Γ. Δείκτη, απώλειες έως 7,78% στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, διασώθηκαν μόνο δύο μετοχές. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

10. B&F: Ανακαλείται η απόφαση για ίδρυση θυγατρικής στη Βουλγαρία, 29/04/2022

Η κύρια δραστηριότητα της θυγατρικής στη Βουλγαρία, που τελικά όμως και δεν θα ιδρυθεί, θα ήταν το ηλεκτρονικό εμπόριο και ότι άλλο επέτρεπε ο νόμος. Διαβάστε το άρθρο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

OTE, Cosmote
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (20/2 - 26/2)

Ο «πόλεμος«» στην καρτοκινητή, η επίσκεψη του Γ. Προκοπίου στη Γαλλία και οι επαφές με τη Naval, καθώς και η συνέντευξη της Ι. Τσέτη στο BD ήταν μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων του Business Daily την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (26/12 - 1/1)

Το πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στέγης, η «βουτιά» στις τιμές ρεύματος και η πτώση της τιμής του αερίου ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Elecric Car, hlektrika aytokinhta, Next.e.GO
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (3/10 - 9/10)

Το εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα, οι 19 μετοχές που «νίκησαν» τους δείκτες, καθώς και ο Γενικός Δείκτης που θα βρισκόταν στις 2.500 μονάδες χωρίς τις τράπεζες, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Τα 10 πιο διαβασμένα άρθρα του Business Daily την περασμένη εβδομάδα (6/6 - 12/6)

Η Real Consulting που ετοιμάζεται να μπει στο Χρηματιστήριο, η «πολιορκία» των 900 μονάδων στο ΧΑ, η μεταβλητότητα στις τιμές των ακινήτων, ήταν μεταξύ των θεμάτων του Business Daily που διαβάστηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα.
Anafiotika-Akropoli
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η μαγεία των Αναφιώτικων, ο Τζιμ Μόρισον και η ροκ

Η συνοικία δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή εργάτες από την Ανάφη, που είχαν έρθει στην Αθήνα για να εργαστούν ως χτίστες στην ανοικοδόμηση της πόλης και στην ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα.